Θεσσαλονίκη: Τρανς γυναίκα πέθανε και η οικογένειά της αρνήθηκε να παραλάβει τη σορό της

1
448
Κανένας από το οικογενειακό περιβάλλον δεν δέχθηκε να παραλάβει τη σορό της – Έπειτα από κινητοποίηση στα social την ταφή θα αναλάβει ο δήμος

Μία τρανς γυναίκα απεβίωσε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται η οικογένειά της δεν έδειξε ενδιαφέρον να παραλάβει τη σορό και να γίνει η ταφή.

Πρόκειται για μία τρανς γυναίκα, περίπου 60 ετών, που πέθανε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Σύμφωνα με τις περιγραφές ανθρώπων που την γνώριζαν ήταν μία γυναίκα που από τη δεκαετία του 80, προσπαθούσε να ενσωματωθεί σε μία κοινωνία σκληρή που δεν την είχε αποδεχτεί ούτε η οικογένεια της. Η ίδια μέχρι την τελευταία στιγμή και παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε δούλευε ως σεξ εργάτρια για την επιβίωσή της.

Οι αρχές απευθύνθηκαν στους συγγενείς πρώτου βαθμού για να παραλάβουν στη σορό οι οποίοι αρνήθηκαν ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο άτομο και δεν τους ενδιαφέρει.

Τα παραπάνω οδήγησαν στο να καταλήξει η σορός της γυναίκας για περισσότερες από 5 μέρες στα «αζήτητα».

Σύμφωνα με τη Βανέσα Βενέτη, που μίλησε στον Alpha, έπειτα από κινητοποίηση ακτιβιστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διαδικασία ταφής ανέλαβε ο δήμος της Θεσσαλονίκης.

πηγή: avgi.gr

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν υπάρχουν λόγια εδώ να σχολιάσεις την ομοφοβία και τρανσφοβία στην Ελλάδα του 2022. Την φοβούνται ακόμη και νεκρή.

Comments are closed.