Οι Kalush Orchestra πούλησαν το τρόπαιο της Eurovision μαζεύοντας χρήματα για τον ουκρανικό στρατό

30/05/2022
από
Οι νικητές της φετινής Eurovision συγκέντρωσαν περισσότερα από 838.000 ευρώ για τον στρατό της Ουκρανίας δημοπρατώντας το τρόπαιό τους.

Η ιστορική στιγμή που το γκρουπ κέρδισε τη Eurovision με τη συμμετοχή του «Stefania» ήταν συγκινητική για τους θεατές σε όλο τον κόσμο. Oι Kalush Orchestra κέρδισαν 631 βαθμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους προήλθαν από την ψηφοφορία του κοινού σε μια εκπληκτική επίδειξη αλληλεγγύης από την Ευρώπη μετά τη βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Την Κυριακή, το τρόπαιο της Eurovision δημοπρατήθηκε μέσω Facebook από τον Ουκρανό τηλεοπτικό παρουσιαστή Serhiy Prytula.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, ο Prytula ανακοίνωσε ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για ένα μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα PD-2, που περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου εδάφους, για τον στρατό της Ουκρανίας.

Ο frontman των Kalush Orchestra Oleg Psyuk πούλησε επίσης το -θρυλικό πλέον- ροζ καπέλο του σε μια κλήρωση.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είδε τη νίκη της Eurovision ως ένδειξη ελπίδας.Οι Kalush Orchestra πούλησαν το τρόπαιο της Eurovision




Δες και αυτό!