Του απαγόρευσαν να πει τη λέξη “γκέι” στην ομιλία αποφοίτησης, εκείνος όμως βρήκε τον τρόπο να περάσει το μήνυμά του

0
557
Την ομοφοβική προειδοποίηση του διευθυντή του σχολείου δέχθηκε ο, Zander Moricz, ο μαθητής που θα μιλούσε στην τελετή αποφοίτησης. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής τον προειδοποίησε να μην αναφέρει την λέξη “γκέι” στην ομιλία του, αλλιώς θα του έκλειναν αυτόματα το μικρόφωνο

Ο Moricz είναι ο πρόεδρος του σχολείου με έντονη δράση στα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα. Ήταν, μάλιστα, αυτό που οργάνωσε μια διαμαρτυρία στο σχολείο του καθώς και σε μια μαζική μήνυση κατά της πολιτείας της Φλόριντα για τον νόμο που απαγορεύει τη συζήτηση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα σε τάξεις του δημοτικού.

«Είμαι ο πρώτος ανοιχτά γκέι Πρόεδρος Τάξης στην ιστορία του σχολείου μου. Και η απαγόρευση της λέξης γκέι αλλά και ό,τι αφορά αυτή, αποδεικνύει ότι θέλουν να είμαι και ο τελευταίος», ήταν το tweet του Moricz.

Ο ίδιος, ωστόσο, βρήκε μία εναλλακτική να μιλήσει γι΄αυτό που ήθελε στην ομιλία του.«Πρέπει να συζητήσω μαζί σας αυτό το πολύ δημόσιο κομμάτι της ταυτότητάς μου. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει γίνει το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε για μένα ως άνθρωπο». Και συνέχισε λέγοντας: «Όπως ξέρετε, έχω σγουρά μαλλιά». Έβγαλε το καπέλο του και παρουσίασε τις ξανθές μπούκλες του, με το κοινό να χειροκροτά.

Ευχαρίστησε μία καθηγήτρια που απάντησε σε πολλές απορίες του, εφόσον δεν ήξερε «άλλα άτομα με σγουρά μαλλιά» για να μιλήσει, τονίζοντας τη σημασία μίας κοινότητας που αποδέχεται και συμβάλει στη διαμόρφωση της αυτοεκτίμησης. «Αν και το να έχεις σγουρά μαλλιά στη Φλόριντα είναι δύσκολο, εξαιτίας της υγρασίας, αποφάσισα ότι θα νιώσω περήφανος και θα έρχομαι στο σχολείο ως ο αυθεντικός εαυτόςμου».

Προς το τέλος της ομιλίας, ο Moricz δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του «Θα υπάρξουν τόσα πολλά παιδιά με σγουρά μαλλιά που θα χρειαστούν μία κοινότητα, και δεν θα την έχουν. Αντ’αυτού, θα προσπαθούν να διορθώσουν τον εαυτό του έτσι ώστε να υπάρχουν στο υγρό κλίμα της Φλόριντα».