Η δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο θα μποϊκοτάρει το pride λόγω της απαγόρευσης των αστυνομικών

25/05/2022
από
Η δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο, London Breed, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα λάβει μέρος στην ετήσια παρέλαση υπερηφάνειας της πόλης τον Ιούνιο, εάν οι διοργανωτές δεν ανακαλέσουν την απαγόρευση συμμετοχής των αστυνομικών.

Η ομάδα που φιλοξενεί την πορεία της πόλης, το San Francisco Pride, αποφάσισε να απαγορεύσει τη συμμετοχή των ένστολων αστυνομικών το 2020, μετά τις διαμαρτυρίες που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα λόγω της δολοφονίας του George Floyd στη Μινεάπολη. Η περσινή παρέλαση ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Για τη φετινή εκδήλωση, οι διοργανωτές του Pride διατήρησαν την απαγόρευση επικαλούμενοι ανησυχίες για την ασφάλεια των περιθωριοποιημένων ομάδων εντός της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Οι αστυνομικοί ενθαρρύνονται να συμμετέχουν, αλλά φορώντας πολιτικά και όχι τις στολές τους.

Η δήμαρχος της πόλης καταδίκασε την κίνηση.

«Ένα από τα κεντρικά σημεία του κινήματος για καλύτερη αστυνόμευση είναι η απαίτηση οι άνθρωποι που υπηρετούν με στολή να αντιπροσωπεύουν καλύτερα τις κοινότητες που αστυνομεύουν», είπε η Breed. «Δεν μπορούμε να πούμε “θέλουμε περισσότερους μαύρους αξιωματικούς” ή “θέλουμε περισσότερους ΛΟΑΤΚΙ+ αξιωματικούς” και στη συνέχεια να συμπεριφερόμαστε σε αυτούς τους αξιωματικούς με ασέβεια».

Να θυμίσουμε ότι οι πρώτες πορείες υπερηφάνειας, διοργανώθηκαν για να τιμήσουν την επέτειο της αντίδρασης στην αστυνομική επιδρομή στο bar Stonewall Inn της Νέας Υόρκης.

Επίσης, τα τελευταία χρόνια, οι εντάσεις μεταξύ H αστυνομίας και queer κοινότητας έχουν αυξηθεί.

Το 2017, το Toronto Pride απαγόρευσε στους αστυνομικούς να συμμετέχουν στην ετήσια πορεία. Η παρέλαση υπερηφάνειας του Βανκούβερ ακολούθησε το παράδειγμά της το 2020.




Δες και αυτό!