Φοιτητής καταγγέλλει τους γονείς του για εκφοβισμό επειδή είναι γκέι

0
700
Στο Πρωινό του ΑΝΤ1 μίλησε ένας φοιτητής από την Εύβοια. Ο 24χρονος που ζει πλέον στην Αθήνα μίλησε για το εκφοβισμό και τις απειλές που υφίσταται από τους γονείς του, λόγω της σεξουαλικής του ταυτότητας. 

«Όλα ξεκίνησαν από τα Χριστούγεννα, από τον Δεκέμβριο που τους το ανακοίνωσα και από τότε απλά άρχισε να κλιμακώνεται αυτό το φαινόμενο. Όλο να προσπαθούν να με πανικοβάλλουν, να με κάνουν να νιώσω ψυχολογικά άσχημα. Είχα την ελπίδα ότι θα βελτιωθούν, έγιναν κάποιες προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με τη μητέρα μου, να τους εξηγήσω ότι “ξέρετε καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι δύσκολο αλλά τελικά τι σας νοιάζει; Η γνώμη του χωριού η σας νοιάζει για εμένα;”. Μου έλεγαν “μα για σένα νοιαζόμαστε αλλά δεν είναι καλό αυτό που είσαι”. Προσπαθούσαν να με επηρεάσουν ψυχολογικά να μου λένε “και τι είναι αυτά και πως είσαι και τι θα απογίνεις” και με κάνανε να νιώθω με πολλούς τρόπους άσχημα» περιγράφει ο 24χρονος.

«Οι επαφές μας δεν ήταν ποτέ κοντινές, πάντα από το τηλέφωνο το οποίο κρατούσε λίγα δευτερόλεπτα με τη μητέρα μου που μιλούσα, η οποία δεν άντεχε ούτε αυτή να το αποδεχτεί και μου έλεγε “μας έχεις αρρωστήσει και τι σου έχουμε κάνει και γιατί όλα αυτά και ποιος σε παρέσυρε κι εσύ δεν ήσουνα έτσι”. Σαν να χρωστάω κάποιο λογαριασμό, σαν να ‘χω κάνει κάτι ας πούμε. Μετά από τόσους μήνες εγώ αποφάσισα και την είχα προειδοποιήσει ότι εφόσον κάθε φορά που με παίρνεις τηλέφωνο εγώ νιώθω άσχημα και ψυχολογικά δεν με βοηθάς κάπου, αποφασίζω απλά ότι δεν θα το αποδεχτείτε ποτέ, σας κλείνω το τηλέφωνο και δεν σας ξαναμιλάω ποτέ.

«Πριν ένα μήνα είχε έρθει μητέρα μου να με επισκεφθεί στην Αθήνα, όπου σπουδάζω, την οποία την έδιωξα γιατί πολύ απλά άρχισε να μου κάνει από κοντά απλά ψυχολογικό πόλεμο. Έπειτα από λίγο καιρό με επισκέφτηκε ο πατέρας μου το Μεγάλο Σάββατο. “Τώρα ήρθα ήρεμος, την άλλη φορά ξέρεις αν μου γυρίσει το μάτι τι μπορεί να κάνω;” Μου είπε» συγκλονίζει ο νεαρός φοιτητής.

«Και μετά ήρθε η προχθεσινή μέρα που με ξανά επισκέφτηκε εκείνος, άρχισε να εξοργίζεται, δεν ήθελα να συνεχίσω τη συζήτηση, να ακούσω τα ίδια λόγια, δε μου άξιζε. Άρχισε να φωνάζει και να λέει “παλιοπ@@@@@ θα σας σκοτώσω, θα σας εξαφανίσω όλους, θα σε σκοτώσω” και άρχισε να το επαναλαμβάνει πάρα μα πάρα πολλές φορές μέχρι που εγώ πραγματικά τα πίστεψα και τρομοκρατήθηκα… Του είπα να φύγει και δεν έφευγε και επειδή ένιωθα μεγάλη ανασφάλεια, έφυγα μόνος μου πήγα κάπου μακριά και γύρισα μετά από κάποιες ώρες» λέει, προκαλώντας ανατριχίλα.

Τέλος, ο νεαρός λέει ότι έχει έναν αδερφό, μεγαλύτερο, ο οποίος του είπε ότι «δεν είναι φυσιολογικό αυτό που έχω και να μη το πω στους γονείς μου γιατί θα τους σκοτώσω, θα τους πεθάνω δηλαδή από τη στεναχώρια και από την ντροπή…».