Το Queer as Folk γίνεται πιο queer, όπως φαίνεται και από το τρέιλερ

Το reboot της γκέι σειράς Queer as Folk κάνει πρεμιέρα στις 9 Ιουνίου από την Peacock. Η Kim Cattrall (Σαμάνθα στο Sex and the City) και η Juliette Lewis είναι οι διαχρονικές αξίες ενώ θα αναγνωρίσεις και άλλα νεότερα πρόσωπα. Ο Ryan O’Connell υποδύεται τον Julian, ένα νεαρό με εγκεφαλική παράλυση, που πρωταγωνιστούσε στη σειρά Special στο Netflix. Ο Devin Way είναι ο Brodie, ο χαοτικός τύπος που φοβάται τη δέσμευση, ο Fin Argus είναι ο Mingus, ο μαθητής με την αυτοπεποίθηση, το newcomer και non-binary Shar και η Jesse James Keitel ως Ruthie, το trans party girl.

Ο δημιουργός της πρωτότυπης εκδοχής, Russell T.Davies επιστρέφει ως παραγωγός, με τον Stephen Dunn να παίρνει τη σκυτάλη στη σκηνοθεσία και το σενάριο.

H σειρά συνδυάζει την τραγωδία με την ελπίδα. Βασισμένη στη σειρά των 90s, ένας μανιακός τύπος μπαίνει στο gay club Babylon σε μία βραδιά με πολύ κόσμο και όλοι καταλαβαίνουμε τι ακολουθεί. Αυτή η τραγωδία γίνεται ο λόγος για να έρθουν κοντά εκείνοι που επέζησαν, οι οποίοι μοιράζονται στιγμές χαράς, διασκέδασης αλλά και δυσκολιών.

Το trailer ξεκαθαρίζει ότι θα δούμε σίγουρα πολύ χορό, σεξ, drag queen shows, κουλ μαμάδες αλλά και πολύπλοκες συζητήσεις για την ταυτότητα, το να βρεις τον δικό σου δρόμο αλλά και για όλο αυτό που έγινε ο λόγος να έρθουν κοντά. Η Jaclyn Moore, που συμμετέχει στο σενάριο, μίλησε για το πώς θα χειριστεί η σειρά την εκπροσώπηση της queer και trans κοινότητας, πράγμα που δεν πήγε πολύ καλά στην αρχική εκδοχή.

«Πιστεύω πολύ στη δύναμη του να λες μία ιστορία με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει ορατότητα. Αν μιλάμε για τέχνη, η trans και queer εκπροσώπηση περιορίζεται μόνο στα άκρα. Είτε προβάλλονται ως αγγελικοί ήρωες που επιβιώνουν ηρωικά είτε ως μονοδιάστατοι κακοί που τους φέραμε από άλλη εποχή. Με το Queer as Folk, ο στόχος μας ήταν να πάμε κάπου στη μέση, όπου τίποτα δεν είναι τέλειο. Άνθρωποι που είναι πολύπλοκοι, αστείοι, τρυφεροί, εγωιστές, με ελαττώματα. Ως τρανς γυναίκα, χαίρομαι που πλέον διηγούμαστε ιστορίες που ξεπερνούν τη βασική μας ύπαρξη. Αυτή η σειρά είναι ένα μεγάλο βήμα».

 

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!