Τρεις ταινίες μικρού μήκους για την IDAHOBIT 2022: Η ισότητα είναι δικαίωμα

Διαφορετικός

«Η διαφορετική», «Ο διαφορετικός», «To διαφορετικό»: Τρεις ταινίες μικρού μήκους για την 17η Μαΐου: Διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας/τρανσοφοβίας.

Στόχος των τριών αυτών ταινιών μικρού μήκους είναι να τονιστεί πως η αγάπη είναι αγάπη, πως η αγάπη δεν είναι επιλογή αλλά δικαίωμα, πως η ισότητα δεν είναι επιλογή αλλά δικαίωμα, πως η ισότητα είναι αυτονόητο. Αποτυπώνονται οι ανησυχίες, οι φόβοι τους, η ελπίδα αλλά πάνω από όλα τις φιλοδοξίες και την αυτοπραγμάτωση ανθρώπων με προβλήματα αποδοχής, τα οποία δεν ήταν αρκετά για να σταθούν εμπόδιο στον στόχο, γιατί η αγάπη δεν είναι επιλογή αλλά δικαίωμα. «Ο στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε την νέα γενιά και να αποδεχθεί το διαφορετικό όχι μόνο στην σεξουαλικότητα αλλά και στο χρώμα, την σημαία, την εξωτερική εμφάνιση και οτιδήποτε κάποιος κρίνει διαφορετικό και τον φοβίζει». Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκαν ο Βαγγέλης Νάκης και ο Ντάνι Ντάρλας , τη φωτογραφία ο Μάριος Τσουλχάι.

«Ο διαφορετικός»: Διαδραματίζεται η δύσκολη ζωή ενός ανθρώπου στο εργασιακό του περιβάλλον. Αντικρίζουμε μια κοινωνία που όλοι είναι gay και το “ανώμαλο” είναι να είσαι straight. Συμμετείχαν: Βαγγέλης Νάκης | Νικόλας Αντίκας | Μαριάν Μαξίν | Παύλος Αγάπιος | Λουίζα Παντουράρου

«Η διαφορετική»: Διαδραματίζεται η δύσκολη ζωή ενός ανθρώπου στο οικογενειακό του περιβάλλον. Αντικρίζουμε μια κοινωνία που όλοι είναι gay και το “ανώμαλο” είναι να είσαι straight. Συμμετείχαν: Χρύσα Γκούγκου | Αλεξάνδρα Ντάρλα

Μείνετε συντονισμένοι, «Το Διαφορετικό» έρχεται 17/05/2022 στις 21:00

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!