Κάποιες από τις queer σκηνές του χθεσινού ημιτελικού της Eurovision

13/05/2022
Στη σκηνή του Pala Olimpico στο Τορίνο, ανέβηκαν λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της Πέμπτης οι εκπρόσωποι των 18 χωρών διεκδικώντας το χρυσό εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Αυτές είναι κάποιες στιγμές που ξεχωρίσαμε.

Το φιλί του Σαν Μαρίνο

Μία από τις εμφανίσεις που προκάλεσαν τον ενθουσιασμό του κοινού ήταν αυτή του Σαν Μαρίνο. O τραγουδιστής Achille Lauro, γνωστός στην Ιταλία, πραγματοποίησε μια εκρηκτική εμφάνιση και ξεσήκωσε το κοινό της Eurovision 2022. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του τραγουδιού φίλησε έναν από τους κιθαρίστες του.

Ο περήφανος Sheldon Riley

Η Αυστραλία διαγωνίστηκε στον χθεσινό ημιτελικό με τον Sheldon Riley να ξεσηκώνει τη σκηνή. Ο Riley γεννήθηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας και είναι 23 χρονών. Στα 6 του χρόνια διαγνώστηκε με σύνδρομο Άσπεργκερ. Ο ίδιος έχει μιλήσει για το bullying που έχει υποστεί αλλά και για το ότι είναι περήφανο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Χθες, στα παρασκήνια δε σταμάτησε να κρατά τη rainbow σημαία.

‘Llámame’

O WRS είναι μια γνωστή προσωπικότητα στη Ρουμανία, καθώς έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές ταλέντων, συμπεριλαμβανομένων των “The Voice Romania” και “Romania’s Got Talent”, Επιλέχθηκε για τη Eurovision 2022 μέσω ενός από τους μεγαλύτερους και πιο μπερδεμένους εθνικούς τελικούς της χρονιάς, το «Selectia Nationala», όπου κέρδισε άλλα 45 (!) τραγούδια για να εκπροσωπήσει τη Ρουμανία στο Τορίνο. Ο ίδιος χόρεψε εξαιρετικά και ακομπλεξάριστα, με τους χορευτές και τις χορεύτριές του.

‘I.M.’

Ο νικητής της φετινής σεζόν του X Factor στο Iσραήλ, Michael Ben David γεννήθηκε στην Petah Tikva, μια πόλη λίγο έξω από το Τελ Αβίβ. Είναι ένας out&proud γκέι άνδρας, ενώ έχει μιλήσει ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως queer, συμπεριλαμβανομένου του bullying για την ψιλή φωνή του . Σύμφωνα με τον ίδιο “Ι.Μ.” είναι ένας queer ύμνος, με χορογραφία και στίχους που θα μπορούσαν να είναι τραγούδι του τελικού του RuPaul’s Drag Race.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!