Grindr: Μπαίνει στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης με αξία 2,1 δισ. δολ.

Grindr

Συγχώνευση με την εισηγμένη εταιρεία-κέλυφος Tiga Acquisition Corp. ανακοίνωσε το Grindr με σκοπό να μπει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ως Grindr Inc.

Η εφαρμογή γκέι διαδικτυακών γνωριμιών Grindr πρόκειται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διά της πλαγίας οδού και με αποτιμώμενη αξία, μετά την εισαγωγή, ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στις 9 Μαΐου ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας συγχώνευσης με την Tiga Acquisition Corp. Σκοπός είναι να συγκεντρώσει εκτιμώμενο ποσό ύψους 384 εκατ. δολαρίων, τόσο μέσω της εγγραφής νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο όσο και μέσω εισροής κεφαλαίου από την εταιρεία Tiga. Η νέα εταιρεία που θα προκύψει, θα λέγεται Grindr Inc. Τα έσοδα αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω την ανάπτυξη της Grindr με γεωμετρική πρόοδο.

Επί του παρόντος, οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Grindr αναμένεται να κατέχουν περίπου το 78% των μετοχών κατά τη στιγμή της ολοκλήρωσης.

Η ανακοίνωση της συγχώνευσης και της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο ήρθε μετά από πολλά δημοσιεύματα που μιλούν για παράνομη χρήση δεδομένων τοποθεσίας χρηστών του Grindr και μεταπώλησή τους σε διαφημιστικές εταιρείες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Grindr, το #1 κοινωνικό δίκτυο για την κοινότητα LGBTQ+, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία για τη συγχώνευση με την Tiga Acquisition Corp. (NYSE: TINV) (“TAC”), μια εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η συνδυασμένη εταιρεία θα ονομάζεται Grindr Inc.

«Η Grindr είναι η κορυφαία πλατφόρμα που επικεντρώνεται στην LGBTQ+ κοινότητα για ψηφιακή δικτύωση. Διαθέτουμε ένα σχεδόν πανταχού παρόν παγκόσμιο εμπορικό σήμα στην κοινότητα που εξυπηρετούμε, εντυπωσιακή κλίμακα, μετρήσεις δέσμευσης χρηστών και προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA της καλύτερης κατηγορίας και είμαστε ακόμα στην αρχή του ταξιδιού μας για τη νομισματοποίηση και την ανάπτυξη», δήλωσε ο Jeff Bonforte, διευθύνων σύμβουλος της Grindr. «Η Grindr είναι σε καλή θέση για να γίνει δημόσια εταιρεία και θα συνεχίσει να επεκτείνει τους τρόπους με τους οποίους εξυπηρετεί την LGBTQ+ κοινότητα, από τα προϊόντα, τις υπηρεσίες μέχρι το φιλανθρωπικό και υποστηρικτικό έργο που επιτελεί μέσω του Grindr 4 Equality».

Ο James F. Lu, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Grindr, δήλωσε: «Η εισαγωγή της Grindr στο Χρηματιστήριο με την TAC προωθεί την αποστολή μας να συνδέουμε την κοινότητα LGBTQ+. Αυτή η συναλλαγή αποτελεί γεγονός ορόσημο, όχι μόνο για την εταιρεία μας, τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες και τους επενδυτές μας, αλλά και για την κοινότητα που εξυπηρετούμε σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ευγνώμονες για την ανθεκτικότητα, το θάρρος και τη δημιουργικότητα που είναι μερικά από τα ενωτικά χαρακτηριστικά της LGBTQ+ κοινότητας. Τέλος, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τους Ray Zage και Ashish Gupta και ολόκληρη την ομάδα της TAC και εκτιμούμε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους σε αυτό το σημαντικό ταξίδι».

Ο G. Raymond Zage δήλωσε: «Η επιχειρηματική συνεργασία με την Grindr αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία να επενδύσουμε σε κρίσιμες κοινωνικές υποδομές για μια παραδοσιακά υποεξυπηρετούμενη LGBTQ+ κοινότητα. Η Grindr έχει καθιερωθεί ως το πρωταρχικό κοινωνικό δίκτυο για τα LGBTQ+ άτομα, επιτρέποντας την ουσιαστική επέκταση της κερδοφορίας της σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε αυτό το ποικιλόμορφο διοικητικό συμβούλιο μαζί με την ταλαντούχα ομάδα της Grindr για την ανάπτυξη της επιχείρησης και την εμβάθυνση της δέσμευσής της στην κοινότητα LGBTQ+».

Ο G. Raymond Zage, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TAC, θα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Grindr, μαζί με τον Jeff Bonforte, νυν διευθύνοντα σύμβουλο της Grindr, και τον Lu, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος μετά τη συναλλαγή. Ο σημερινός επενδυτής και πρώην ιδιοκτήτης των Atlanta Hawks, J. Michael Gearon, Jr. θα παραμείνει επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο μετά τη συναλλαγή. Με τη βοήθεια της Audeliss, μιας παγκόσμιας εταιρείας αναζήτησης στελεχών που ειδικεύεται στην ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη, η Grindr οργάνωσε ένα Διοικητικό Συμβούλιο με πλειοψηφία LGBTQ+ ατόμων, το οποίο περιλαμβάνει: τον διευθύνοντα σύμβουλο της Shift Technologies Inc., George Arison, τον πρώην πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, Daniel Baer, τον ανώτερο εταίρο της Simpson Thacher, Gary Horowitz, την CMO της Hootsuite, Maggie Lower, τον επενδυτή και στέλεχος της τεχνολογίας, Nathan Richardson, και την SVP Marketing και Επικοινωνίας της BigCommerce, Meghan Stabler.

Ο George Arison δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων που μου ζητήθηκε να συμμετάσχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Grindr. Από την ίδρυσή του, το Grindr έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη σύνδεση της LGBTQ+ κοινότητας. Είναι τιμή μου να συμβάλλω στη διαφύλαξη και την ανάπτυξη αυτής της απίστευτης μάρκας και είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με τους συναδέλφους μου, τους Διευθυντές και όλη την ομάδα της Grindr για να επεκτείνουμε τις προσφορές των προϊόντων μας και να υποστηρίξουμε περαιτέρω την κοινότητα σε όλο τον κόσμο, ειδικά σε μέρη όπου είναι πιο δύσκολο να είσαι LGBTQ+».

Η Maggie Lower πρόσθεσε: «Το Grindr είναι εμβληματικό. Παίζει στον χώρο μεταξύ της υπηρεσίας γνωριμιών και του κοινωνικού δικτύου και λειτουργεί ως συνδετικός ιστός για μεγάλα τμήματα της LGBTQ+ κοινότητας. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα- η τεχνολογία σύνδεσης είναι δυναμική και ταχέως κινούμενη και οι ευκαιρίες για το Grindr είναι τεράστιες. Εκ μέρους της κοινότητάς μου, ανυπομονώ να συνεργαστώ με αυτό το διοικητικό συμβούλιο και τους εντυπωσιακούς ανθρώπους του Grindr για να δείξουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για ακόμη περισσότερους LGBTQ+ ανθρώπους».

Ενδυνάμωση της LGBTQ+ κοινότητας

Η Grindr, που ιδρύθηκε το 2009, είναι ένα εμβληματικό παγκόσμιο εμπορικό σήμα, με ισχυρή ανάπτυξη και σημαντικό έλεγχο του κόστους, που διαχειρίζεται μια επιχείρηση αφοσιωμένη στην εξυπηρέτηση της LGBTQ+ κοινότητας. Η εταιρεία είναι κερδοφόρα και διαθέτει μεγάλο και ανεκμετάλλευτο παγκόσμιο TAM (Total Addressable Market=Συνολική Αγορά-Στόχο), με ελκυστικά δημογραφικά στοιχεία χρηστών. Η βασική της αγορά αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, ενώ η επιχείρηση εξακολουθεί να έχει διείσδυση ~2%. Η Grindr είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης της μάρκας στο χώρο της ως παγκόσμια LGBTQ+ πλατφόρμα με απαράμιλλη δέσμευση χρηστών και κορυφαίες πρακτικές προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Η υπερτοπική, βασισμένη στην τοποθεσία διεπαφή των χρηστών, η οποία αναδεικνύει συνδέσεις σε πραγματικό χρόνο, οδηγεί σε μια ισχυρή μηχανή δέσμευσης, αυξάνοντας ταχέως τους χρήστες της και επιτρέποντας την καινοτομία των προϊόντων που κινητοποιούνται από τους χρήστες.

Χρήστες και αριθμοί
  • 85% αναγνωρισιμότητα της μάρκας
  • 10,8 εκατ. μηνιαίοι ενεργοί χρήστες το 2021
  • 61 λεπτά μέσος ημερήσιος χρόνος που δαπανάται ανά χρήστη τον Δεκέμβριο του 2021
  • 723Κ χρήστες που πληρώνουν συνδρομή τον Δεκέμβριο του 2021, αύξηση 31,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος
  • Το 80% των προφίλ είναι 35 ετών ή νεότεροι
  • Εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση: (α) $147 εκατ. έσοδα το 2021 – 30% αύξηση σε ετήσια βάση (β) 53% περιθώρια προσαρμοσμένου EBITDA (λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) το 2021 και ιστορικός μέσος όρος 50% προσαρμοσμένων περιθωρίων EBITDA
  • Ετήσιες δαπάνες πωλήσεων και μάρκετινγκ το 2021 ~1% των εσόδων

Μια πορεία με επίκεντρο την ανάπτυξη:

  • Βελτίωση της βασικής εμπειρίας των χρηστών για την προώθηση της δέσμευσης και της διατήρησης
  • Αξιοποίηση του εγχειριδίου της βιομηχανίας για την προώθηση της νομισματοποίησης και την προσθήκη ροών εσόδων
  • Επέκταση των προσφορών προϊόντων για την προσέλκυση νέων χρηστών και την εξυπηρέτηση πρόσθετων ευκαιριών χρήσης
  • Grindr 4 Equality

Ξεκινήσαμε το Grindr 4 Equality (“G4E”) το 2012, με αποστολή την προώθηση της ασφάλειας, της υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα LGBTQ+ άτομα σε όλο τον κόσμο μέσω συνεργασιών με ομάδες υπεράσπισης σε διάφορες χώρες. Το G4E αξιοποιεί την παγκόσμια εμβέλεια και ηγεσία της εφαρμογής Grindr, για να ενδυναμώσει τους τοπικούς ακτιβιστές LGBTQ+, να διαδώσει πληροφορίες και να ενδυναμώσει τους χρήστες μας στον αγώνα για τα δικαιώματα των LGBTQ+. Χρηματοδοτούμε επίσης καινοτόμα έργα μέσω της G4E που στοχεύουν στη βελτίωση της ευημερίας της κοινότητας LGBTQ+, ιδίως σε περιοχές όπου η προστασία είναι είτε ελλιπής είτε ανύπαρκτη, όπως η Ρωσία, η Αίγυπτος και η Ινδία. Στην Ινδία, συνεργαστήκαμε με την ινδική οργάνωση για το φύλο και τη σεξουαλικότητα, Varta Trust, και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Solidarity and Action Against the HIV Infection in India (SAATHII) με έδρα το Τσενάι, για την ανάπτυξη μιας καινοτόμου και μοναδικής στο είδος της βάσης δεδομένων πηγών LGBTQ+ και ενός διαδικτυακού οδηγού τοποθεσίας κέντρων εξέτασης HIV για τη χώρα. Μέσω της G4E, συνεργαζόμαστε με διάφορες ομάδες σε όλο τον κόσμο για να καταστήσουμε τις εξετάσεις για τον HIV πιο προσιτές, να ενθαρρύνουμε την ψηφοφορία και να καταπολεμήσουμε την ομοφοβία, τη διφοβία και την τρανσφοβία.

Το G4E είναι ένας βασικός τρόπος για να συνδεθούμε με την κοινότητα LGBTQ+ και να την εξυπηρετήσουμε, ειδικά σε μέρη του κόσμου όπου τα LGBTQ+ άτομα εξακολουθούν να βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στο περιθώριο. Μετά από τη συγχώνευση, θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε μια πιο επίσημη, ανεξάρτητη διοικητική και οικονομική δομή γύρω από την G4E, ώστε να επιταχύνουμε τις δωρεές και τις προσπάθειες, για να βοηθήσουμε την κοινότητα σε όλο τον κόσμο, συνεργαζόμενοι συνεργατικά και όχι ανταγωνιστικά με τις σπουδαίες οργανώσεις υπεράσπισης που ήδη εργάζονται για λογαριασμό των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων παντού.

Διοίκηση της εταιρείας από LGBTQ+ στελέχη

Ο μακροχρόνιος στόχος της σημερινής ιδιοκτησίας και διοίκησης του Grindr είναι να διοικείται το Grindr από μέλη της LGBTQ+ κοινότητας. Σε συνεργασία, το διοικητικό συμβούλιο και η διοίκηση της Grindr εντόπισαν και συζητούν με έναν πιθανό νέο υποψήφιο διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος θα έχει μεγάλη και ευρεία εμπειρία σε θέματα τεχνολογίας, οικονομικών και διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που πέρασε σε διευθυντικό ρόλο σε δημόσια εταιρεία. Με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης αυτών των συζητήσεων και της σύναψης συμφωνίας, θα ενημερώσουμε το ενημερωτικό δελτίο/δήλωση πληρεξουσιότητας, για να γνωστοποιήσουμε το όνομα και τα βιογραφικά στοιχεία του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Ο κ. Bonforte θα συνεχίσει να υπηρετεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της Grindr έως ότου ένας νέος Διευθύνων Σύμβουλος είναι σε θέση να ενταχθεί στην Grindr, οπότε ο κ. Bonforte θα μεταβεί σε συμβουλευτικό ρόλο.

Όροι συναλλαγής & χρηματοδότηση

Η εκτιμώμενη επιχειρηματική αξία της νέας εταιρείας μετά τη συναλλαγή θα ανέλθει σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα μετρητά που θα αντληθούν θα αποτελούνται από τα περίπου 284 εκατομμύρια δολάρια μετρητών της TAC σε καταπίστευμα και έως 100 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετο μετοχικό κεφάλαιο σε μετρητά από μια συμφωνία μελλοντικής αγοράς. Τα καθαρά έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τη συναλλαγή θα χρησιμοποιηθούν για την ικανοποίηση δανειακών υποχρεώσεων και τη χρηματοδότηση προγραμματισμένων πρωτοβουλιών ανάπτυξης.

Οι σημερινοί κάτοχοι μετοχών της Grindr θα μεταφέρουν περίπου το 78% των υφιστάμενων μετοχών τους σε μετοχές της συνδυασμένης εταιρείας (με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν εξαγορές μετόχων της TAC). Η συνένωση επιχειρήσεων έχει εγκριθεί ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια και τους διευθυντές τόσο της Grindr όσο και της TAC. Η επιχειρηματική συνένωση αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, υπό την επιφύλαξη των εγκρίσεων των ρυθμιστικών αρχών και των μετόχων και άλλων συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης.

Σύμβουλοι

Η The Raine Group LLC ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η Cooley LLP ενεργεί ως νομικός σύμβουλος της Grindr.

Η Freshfields Bruckhaus Deringer LLP ενεργεί ως νομικός σύμβουλος της Raine Securities LLC.

Η Milbank LLP ενεργεί ως νομικός σύμβουλος της TAC.

https://avmag.gr/324872/den-yparchoyn-mono-top-bottom-kai-vers-to-grindr-skeftetai-na-prosthesei-kai-tin-epilogi-side/

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!