Σε μια επιστολή προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ο Πάπας Φραγκίσκος επέμεινε ότι ο Θεός «δεν αρνείται κανένα από τα παιδιά του».

Ο James Martin SJ, ένας ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ ιερέας δημιούργησε τον ιστότοπο Outreach για να προσφέρει υποστήριξη στους queer Καθολικούς.

Πριν λίγες μέρες, ο Martin επικοινώνησε με τον Πάπα, ελπίζοντας να λάβει κάποιες απαντήσεις σε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις από τους πιστούς. Πολύ σύντομα έλαβε μια γρήγορη, χειρόγραφη απάντηση.

Στην επιστολή ο Martin ρώτησε τον Πάπα: «Ποιο θα λέγατε ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα για τον Θεό;»

Ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε: «Ο Θεός είναι Πατέρας και δεν αρνείται κανένα από τα παιδιά του. Και ο δρόμος του Θεού είναι η εγγύτητα, το έλεος και η τρυφερότητα. Σε αυτό το μονοπάτι θα βρείτε τον Θεό».

Στην ερώτηση τι θα ήθελε να γνωρίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ για την εκκλησία, πρόσθεσε: «Θα ήθελα να διαβάσουν το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων. Εκεί θα βρουν την εικόνα της ζωντανής εκκλησίας».

Ο Martin έκανε μία ακόμη ερώτηση: «Τι λέτε σε έναν ΛΟΑΤΚΙ+ Καθολικό που έχει βιώσει την απόρριψη από την εκκλησία;»

«Θα ήθελα να αναγνωρίσουν την απόρριψη όχι από την εκκλησία αλλά από τους ανθρώπους της εκκλησίας», έγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σημείωσε, επίσης, ότι η Καθολική Εκκλησία πρέπει να υποδέχεται όλον τον κόσμο, προσθέτοντας: «Η εκκλησία είναι μητέρα και συγκεντρώνει όλα τα παιδιά της».

Πολλοί ΛΟΑΤΚΙ+ Καθολικοί σχολίασαν θετικά τα λόγια του Πάπα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κ Κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας εξακολουθεί να δηλώνει ότι οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι «πράξεις μεγάλης εξαχρείωσης» και ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εγκριθούν».