Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα για τον Θεό

10/05/2022
από
Σε μια επιστολή προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ο Πάπας Φραγκίσκος επέμεινε ότι ο Θεός «δεν αρνείται κανένα από τα παιδιά του».

Ο James Martin SJ, ένας ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ ιερέας δημιούργησε τον ιστότοπο Outreach για να προσφέρει υποστήριξη στους queer Καθολικούς.

Πριν λίγες μέρες, ο Martin επικοινώνησε με τον Πάπα, ελπίζοντας να λάβει κάποιες απαντήσεις σε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις από τους πιστούς. Πολύ σύντομα έλαβε μια γρήγορη, χειρόγραφη απάντηση.

Στην επιστολή ο Martin ρώτησε τον Πάπα: «Ποιο θα λέγατε ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα για τον Θεό;»

Ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε: «Ο Θεός είναι Πατέρας και δεν αρνείται κανένα από τα παιδιά του. Και ο δρόμος του Θεού είναι η εγγύτητα, το έλεος και η τρυφερότητα. Σε αυτό το μονοπάτι θα βρείτε τον Θεό».

Στην ερώτηση τι θα ήθελε να γνωρίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ για την εκκλησία, πρόσθεσε: «Θα ήθελα να διαβάσουν το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων. Εκεί θα βρουν την εικόνα της ζωντανής εκκλησίας».

Ο Martin έκανε μία ακόμη ερώτηση: «Τι λέτε σε έναν ΛΟΑΤΚΙ+ Καθολικό που έχει βιώσει την απόρριψη από την εκκλησία;»

«Θα ήθελα να αναγνωρίσουν την απόρριψη όχι από την εκκλησία αλλά από τους ανθρώπους της εκκλησίας», έγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σημείωσε, επίσης, ότι η Καθολική Εκκλησία πρέπει να υποδέχεται όλον τον κόσμο, προσθέτοντας: «Η εκκλησία είναι μητέρα και συγκεντρώνει όλα τα παιδιά της».

Πολλοί ΛΟΑΤΚΙ+ Καθολικοί σχολίασαν θετικά τα λόγια του Πάπα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κ Κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας εξακολουθεί να δηλώνει ότι οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι «πράξεις μεγάλης εξαχρείωσης» και ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εγκριθούν».




Δες και αυτό!