Ουκρανός tiktoker στον δρόμο: «Είμαι γκέι, δώστε μου μια αγκαλιά»

0
285

Η Ουκρανία, η χώρα που -δυστυχώς- βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους τελευταίους μήνες σε όλο τον κόσμο, έχει δώσει αφορμή για χιλιάδες ιστορίες και μία από τις πιο συγκινητικές στα κοινωνικά δίκτυα είναι αυτή του tiktoker @pohanny_kotyk.

Ο νεαρός Ουκρανός έχει σχεδόν οκτώ χιλιάδες ακόλουθους και δείχνει την καθημερινή του ζωή σε μια χώρα όπου οι Ρώσοι εισβάλουν από αέρος και από ξηράς. Στα τελευταία του βίντεο, από την 1η Απριλίου και μετά, τον βλέπουμε να κρατάει μια πινακίδα που γράφει «Είμαι γκέι, δώστε μου μια αγκαλιά» και να περπατάει σε κεντρικούς δρόμους διαφόρων πόλεων της Ουκρανίας, κυρίως στο δυτικό μέρος της χώρας. Το τελευταίο του βίντεο, πριν έξι μέρες, έγινε στο Κιέβο, ενώ έχει πάει και στην Λβιβ, το Τσερνιβτσί, το Ντνιπροπετρόφσκ και στο Ιβάνο-Φανκίφσκ. Πρόκειται για τα πιο διαδεδομένα στα κοινωνικά δίκτυα βίντεο, με χιλιάδες views.

Δείτε εδώ το βίντεο από το Κίεβο

Εκεί βλέπουμε πολλές Ουκρανές και αρκετούς Ουκρανούς, να μην έχουν κανέναν ενδοιασμό να τον πλησιάσουν και να δώσουν στον tiktoter την αγκαλιά που ζητάει. Ορισμένες και ορισμένοι φαίνονται πολύ ενθουσιασμένοι. Τόσο πολύ που μια γυναίκα του λέει: “Και η κόρη μου είναι γκέι, και νομίζω ότι είναι υπέροχη”.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις κατά της κοινότητας LGTBIQ+, οι οποίες έγιναν για την προστασία της “παραδοσιακής κουλτούρας της Ρωσίας”.

Πρόσφατα, ο πρέσβης των ΗΠΑ ανέφερε ότι τα άτομα LGTBI περιλαμβάνονται σε ρωσικούς καταλόγους που “σκοτώνονται ή στέλνονται σε στρατόπεδα μετά από στρατιωτική κατοχή”.

“Τίποτα από όλα αυτά δεν προμηνύει καλό για τους ανθρώπους στην Ουκρανία”, δήλωσε ο Graeme Reid, διευθυντής του προγράμματος για τα δικαιώματα των LGTBIQ+ στην Human Rights Watch. Παρ’ όλα αυτά, πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα θέλησαν να παραμείνουν στη χώρα με τον κίνδυνο να χάσουν τα δικαιώματά τους ή να φυλακιστούν από τη ρωσική κυβέρνηση.

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.