Το “Opa” και το “Fuego” στα 50 αξέχαστα τραγούδια της Eurovision

Eurovision Fan Favourites

Στην playlist του Spotify με τα πιο αξιομνημόνευτα τραγούδια στην ιστορία της Eurovision βρίσκεται μία συμμετοχή της Ελλάδας και μία της Κύπρου: Το “OPA” του Γιώργου Αλκαίου και το “Fuego” της Ελένης Φουρέιρα.

Κάθε χρόνο, οι χρήστες της πλατφόρμας Reddit ψηφίζουν τα 50 πιο αξιομνημόνευτα τραγούδια στην ιστορία της Eurovision και στη συνέχεια γίνονται λίστα στο Spotify.

Λίγες μέρες πριν από την τελική εβδομάδα των δύο ημιτελικών και του τελικού της φετινής Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο, η κοινότητα των θαυμαστών της Eurovision στο Reddit μοιράστηκε τα αγαπημένα της τραγούδια για το 2022 στην παρακάτω λίστα (Eurovision Fan Favourites):

Πρώτο είναι το νέο-ρέιβ ουκρανικό Shum των Go_A, αν και η σειρά είναι τυχαία, το οποίο συμμετείχε το 2021 και είχε εντυπωσιάσει.

Στη 10η θέση συναντάμε το Fuego και στην 35η το Opa. Πουθενά δεν υπάρχει κάποιο τραγούδι που να πήρε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό. Αυτά που ξεχωρίσαμε από τη συγκεκριμένη λίστα των 50 τραγουδιών είναι το βέλγικο City Lights, το γαλλικό Mercy και το ιταλικό Soldi.

O 1ος ημιτελικός θα γίνει ζωντανά στις 10 Μαΐου και ο 2ος στις 12 Μαΐου. Στον φετινό τελικό του Διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Pala Olympico του Τορίνο, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε πως το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής θα ανακοινώσει φέτος η Στεφανία Λυμπερακάκη που εκπροσώπησε πέρυσι τη χώρα μας στο διαγωνισμό τραγουδιού με το Last Dance.

Η ελληνική συμμετοχή είναι το Die Together της Αμάντας Γεωργιάδη και η κυπριακή συμμετοχή το Έλα της Ανδρομάχης.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!