Διεθνή πρεμιέρα στο Τορίνο κάνει η ταινία In From The Side του Βρετανού σκηνοθέτη, Matt Carter, στις 26 Απριλίου. Περιλαμβάνει ράγκμπι, λάσπη και γκέι μυώδεις άντρες…

Η υπόθεση: Όταν ένας τραυματίας παίκτης της ομάδας Α επιλέγεται να παίξει με την ομάδα Β στο πλαίσιο της αποθεραπείας του, η ένταση είναι ήδη μεγάλη. Η αρχική καχυποψία μετατρέπεται σε σωματικό πόθο για δύο από τα μέλη της ομάδας και οι προσωπικές σχέσεις δοκιμάζονται, καθώς προσπαθούν να αποκρύψουν την έλξη, όχι μόνο από τους ίδιους τους συνεργάτες τους αλλά και από τους συμπαίκτες τους. Ο Αλεξάντερ Λίνκολν και ο Αλεξάντερ Κινγκ δίνουν μαγνητικές ερμηνείες ως εραστές, μαζί με ένα εξαιρετικό καστ. Το σκληρό ποτό και τα macho καμώματα είναι συνηθισμένα μεταξύ της ομάδας, αλλά αυτοί οι ογκώδεις αθλητές αποκαλύπτουν σύντομα τα τρωτά τους σημεία. Ακόμα κι αν δεν έχετε παίξει ποτέ ράγκμπι, ή έστω αν δεν είχατε ποτέ μια γεύση από αυτό, θα παρασυρθείτε από το δράμα αυτών των νεαρών ανδρών. Ετοιμαστείτε για μια λασπωμένη, γεμάτη ιδρώτα συναισθηματική συγκίνηση διαδρομή.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Matthew Carter, είναι ο ίδιος παίκτης και προπονητής ράγκμπι και μίλησε στο pinknews.co.uk μετά τη βρετανική πρεμιέρα της στο BFI Flare: London LGBTQIA+ Film Festival.

Ο Carter δήλωσε ότι το In from the Side αποτυπώνει πώς το ράγκμπι μπορεί να προσφέρει ένα πρότυπο για άλλα αθλήματα που αγκαλιάζουν τη συμπερίληψη. «Ασχολούμαι με το ράγκμπι χωρίς αποκλεισμούς εδώ και περίπου οκτώ χρόνια ως παίκτης, προπονητής και διαιτητής. Το ράγκμπι ήταν πάντα αυτή η ζωντανή κουλτούρα που με γοήτευε τόσο πολύ.

Υπάρχουν ούτως ή άλλως τόσο λίγες ταινίες για το ράγκμπι, πόσο μάλλον αυτές που εξερευνούν τα queer αθλήματα.

Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ταινίες με θέμα το “coming out” και την “ομοφοβία” και με ενδιέφερε να ξεπεράσω αυτό το θέμα. Ο συν-σεναριογράφος μου, Adam Silver, και εγώ είπαμε ότι δεν θέλαμε να κάνουμε μια τέτοια ταινία – δεν θα υπάρχει coming out ή ομοφοβία.»

Έτσι επικεντρώθηκαν στην κεντρική ιστορία – μια μοναδικά απαγορευμένη ιστορία αγάπης. Δεν προέρχεται από την ομοφοβία ή το coming out, είναι μια ταινία για τη μονογαμία, τη μοιχεία και τις ανοιχτές σχέσεις που δεν εξερευνώνται πολύ σε άλλες γκέι ταινίες.

Σύμφωνα με τον Κάρτερ, «τα ομαδικά αθλήματα είναι κάτι που πολλοί γκέι άνδρες πιθανώς δεν είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στο σχολείο επειδή δεν ήταν γι’ αυτούς. Τώρα βρίσκουμε πλήθος ανθρώπων να τα εξερευνούν ξανά ως ενήλικες και να συνειδητοποιούν τη δύναμη που μπορεί να έχει αυτό.»

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Lovers στο Τορίνο

Για 37η χρονιά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Lovers, που θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο από τις 26 Απριλίου έως την 1η Μαΐου, γίνεται όλο και περισσότερο το φεστιβάλ δικαιωμάτων που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Και το κάνει αυτό όχι μόνο μέσω των 54 ταινιών του με Lgbtqi+ θέματα, με τους τρεις διαγωνισμούς του (ταινίες μεγάλου μήκους, μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ), αλλά και μέσω των καλεσμένων του, ξεκινώντας από την Ουκρανή τρανς τραγουδίστρια Zi Faa’melu, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα της και τώρα είναι πρόσφυγας στη Γερμανία, αφού απορρίφθηκε στα ουκρανικά σύνορα ως άνδρας.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει και θα κλείσει με τις ταινίες In from the Side του Matt Carter και El fantasma de la sauna του Luis Navarrete. Σταθερή παρουσία στο φεστιβάλ θα είναι το ντουέτο drag queen Karma B.

Φέτος θα περιλαμβάνει αφιερώματα στον Pier Paolo Pasolini, τη Monica Vitti και την Judy Garland. Τρεις άνδρες που εκπροσωπούν την ιστορία του Κινήματος, ο Franco Grillini, ο Enzo Cucco και ο Vanni Piccolo, θα προεδρεύσουν στις κριτικές επιτροπές.

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.