Δύο ομοφοβικές δολοφονικές επιθέσεις στο Sligo της Ιρλανδίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της μικρής πόλης Σλίγκο της Ιρλανδίας, πραγματοποιεί σήμερα στις 6 το απόγευμα (8 ώρα Ελλάδας) η οργάνωση Sligo Pride.

Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο μετά τη δολοφονία δύο ανδρών στο Σλίγκο της Ιρλανδίας με προφανές ομοφοβικό κίνητρο.

Στον Irish Examiner αναφέρεται ότι ένας άνδρας γύρω στα είκοσι συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης (13 Απριλίου) για τους θανάτους του Michael Snee, 58 ετών, και του Aidan Moffitt, 42 ετών.

Ο Snee βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του την Τρίτη (12 Απριλίου), ενώ ο Moffit βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του το βράδυ της Δευτέρας (11 Απριλίου). Και οι δύο άνδρες φέρονται να ζούσαν μόνοι τους.

Ο Snee είχε «γίνει αντικείμενο σοβαρής σωματικής επίθεσης και είχε υποστεί σημαντικά τραύματα», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Aidan Glacken. Το πτώμα του Moffit περιγράφηκε από τον ιρλανδικό Τύπο ως «άσχημα πολυτραυματισμένο».

Σύμφωνα με τον Irish Independent, οι αστυνομικοί φέρονται να ερευνούν αν οι δολοφονίες έγιναν από άτομο που στόχευε άνδρες σε εφαρμογές γνωριμιών.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο επιθεωρητής Glacken δήλωσε: «Λίγο μετά τη 1.30 π.μ. σήμερα το πρωί, ένας άνδρας γύρω στα 20 συνελήφθη για φόνο. Ο άνδρας αυτός παραμένει υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα του Sligo και κρατείται σύμφωνα με το άρθρο 4 του νόμου περί ποινικής δικαιοσύνης του 1984 και δεν μπορώ να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο σχετικά με αυτό το μέρος της έρευνας».

Ο Moffit εργαζόταν στον τομέα των ακινήτων και ήταν επίτροπος ειρήνης για την περιοχή του. Ο στενός του φίλος Blaine Gaffney δήλωσε ότι ήταν «ένας καλός άνθρωπος» σε δημοσιογράφους.

Ο Gaffney δήλωσε στο RTE: «Είναι δύσκολο να πιστέψω αυτό που συνέβη και θα ήθελα να μιλήσω για τον Aidan ως το θετικό άτομο που ήταν και να θυμάμαι τον Aidan γι’ αυτό που ήταν και όχι γι’ αυτό που του συνέβη».

Ο Snee περιγράφηκε από έναν ντόπιο ως ένας ήσυχος άνθρωπος που ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει όταν χρειαζόταν.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!