To Jalisco γίνεται η 18η πολιτεία του Μεξικό που αναγνωρίζει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Κογκρέσο του Jalisco

Μετά από χρόνια προσπαθειών, από το 2009, το Κογκρέσο της μεξικάνικης πολιτείας του Jalisco τελικά ψηφίζει υπέρ του γάμου ομοφύλων

Με 26 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 3 αποχές, το Κογκρέσο της Πολιτείας του Jalisco, στο κεντροδυτικό Μεξικό, ενέκρινε τον γάμο ομοφύλων σε έκτακτη συνεδρίαση στις 6 Απριλίου. Με αυτή την ψηφοφορία, ένα ιστορικό χρέος προς την LGBT+ κοινότητα ρυθμίζεται με την εναρμόνιση του Αστικού Κώδικα του Κράτους, αφού από το 2013 η ένωση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ήταν δυνατή αλλά μόνο σε μερικές πολιτείες του Μεξικό. Το Jalisco, με πρωτεύουσα τη Γουαδαλαχάρα, είναι πλέον η 18η πολιτεία που το επιτρέπει, από τις 31 πολιτείες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, τρεις νομοθετικές πρωτοβουλίες ψηφίστηκαν: Να επιτραπεί ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών, να ρυθμιστεί η αλλαγή ταυτότητας φύλου και να απαγορευτούν οι θεραπείες μεταστροφής.

Η βουλευτής Susana de la Rosa Hernández (FUTURO) ζήτησε από το προεδρείο η ψηφοφορία να είναι μυστική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τόσο η Hernández όσο και άλλοι βουλευτές που προωθούσαν τις πρωτοβουλίες δέχθηκαν επιθέσεις από συντηρητικές ομάδες που αντιτίθενται στην έγκριση των νομοθετικών προτάσεων.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!