Τα αποτελέσματα των εκλογών για το διοικητικό της συμβούλιο ανακοίνωσε στις 2 Απριλίου η Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων 50+ Proud Seniors Greece. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτείται ομόφωνα ως εξής:

  • Γιάννος Κανελλόπουλος Πρόεδρος
  • Τέτη Σώλου Αντιπρόεδρος
  • Βάσω Καμαράτου Γραμματέας
  • Νίκος Τσατσαλίδης Ταμίας
  • Αθανασίου Αναστασία Μέλος
  • Καλαφάτη Φαίη Αναπληρωματικό Μέλος
  • Agnes Eve Αναπληρωματικό Μέλος

Η Ελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από τους: Σκιαδά Παναγιώτη, Καλογερόπουλο Γιώργο και Ιωακειμίδη Άγγελο

Η ιστορία της Proud Seniors Greece

Οι Proud Seniors Greece είναι μια αυτό-οργανωμένη ομάδα με σκοπό την υποστήριξη lgbtqi ηλικιωμένων άπορων και μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων. Η ιδέα για τη δημιουργία της ομάδας ξεκίνησε το 2014 και υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2015, με αφορμή την κατάσταση της υγείας της Νανάς Χατζή, όπου οργανώθηκε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο ατόμων εντός και εκτός Ελλάδας, τόσο για την οικονομική ενίσχυση, όσο και για τη γενικότερη στήριξή της. Η δράση είχε το όνομα «Υποστηρίζουμε τη Νανά Χατζή», όπου πραγματικά μέσα σε ενάμιση μήνα υπήρξε έντονη αλληλεγγύη και αμέριστη υποστήριξη ολόκληρης της κοινότητάς μας και όχι μόνο. Ίσως για πρώτη φορά τολμήσαμε και οργανώσαμε όλα μαζί τόσο στοχευμένα και μάχιμα ένα κάλεσμα βοήθειας και είδαμε με επιτυχία την ποικιλόμορφη ανταπόκριση όλου αυτού του ετερόκλητου κόσμου.

Όταν οι “Proud Seniors Greece” μας θύμισαν το αυτονόητο

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Τέτη Σώλου είναι αυτή που έφτιαχνε σπαζοκεφαλιες για παιδιά? Μεγάλωσα μαζί της, απίστευτο, είναι της κοινότητας …

    • Ναι. Επίσης εξαιρετική σκητσογράφος, μεταφράστρια, και πρώην εκδότρια. Τωρα κατά πόσο είναι λοατκι η ιδια παίζεται, αφού έχουν κι άλλα μέλη που δεν είναι λοατκι αλλά σύμμαχοι. Πράγμα που νομίζω είναι πολύ καλό. Είναι στρατηγική διεύρυνση ένας τέτοιος προσανατολισμός. Και βλέπω στη σύσταση πως τα μισά μέλη είναι γυναίκες, nice.

Comments are closed.