Υπόθεση Larry Ray: Ο άνδρας που δημιούργησε μία σεξουαλική αίρεση στους κοιτώνες ενός κολεγίου

29/03/2022
Η δίκη του Larry Ray, ενός άνδρα από τη Νέα Υόρκη που κατηγορείται για την ίδρυση μίας σεξουαλικής αίρεσης στο κολέγιο Sarah Lawrence, ξεκίνησε με τους ενόρκους να παρακολουθούν πλάνα από τις κακοποιητικές δράσεις της αίρεσης. 

Ο 60χρονος κατηγορείται για 17 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων του sex trafficking, της καταναγκαστικής εργασίας, του εκβιασμού του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της φοροδιαφυγής. Τα περισσότερα θύματά του ήταν οι φοιτητές του κολεγίου. Ο ίδιος, ωστόσο, δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες.

Την Παρασκευή (25 Μαρτίου), η Claudia Drury, μία από τις πιο στενές φίλες της κόρης του Larry Ray και πρώην μέλος της «σεξουαλικής του αίρεσης», μίλησε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν για ένα άλλο από τα θύματα του Ray, τον Daniel Levin.

Claudia Drury

Ως φοιτητής, ο Levin εξερευνούσε τη σεξουαλικότητά του και ζούσε στον κοιτώνα Sarah Lawrence, όταν ο Ray μετακόμισε στην περιοχή.

Αλλά η Drury είπε ότι ο Ray σύντομα απέκτησε εμμονή με το να αποδείξει ότι ο Levin δεν είναι ομοφυλόφιλος.

Μια φορά, μάλιστα, ο Ray ανάγκασε τον Levin να πάει στο διαμέρισμά του και να παραλάβει την αλληλογραφία του φορώντας ένα φόρεμα.

 «Από εκεί το πράγμα κλιμακώθηκε. Ο Ray μου έδειξε μια φωτογραφία του Dan που προσπαθούσε να του βάλει έναν τεράστιο δονητή στο στόμα του», δήλωσε η Drury.

«Στη φωτογραφία ο Levin φαινόταν φοβισμένος, πανικοβλημένος», πρόσθεσε.

Μία άλλη φορά η Drury είπε ότι ο Ray πήρε ένα ρολό από αλουμινόχαρτο και ανάγκασε τον Levin να το βάλει γύρω από τους όρχεις του ενώ τον ανέκριναν.

Την Πέμπτη (24 Μαρτίου), παρουσιάστηκαν και αποδεικτικά βίντεο που αναφέρονταν σε αυτό το περιστατικό. Στο βίντεο, ο Levin φαίνεται να έχει μία πένσα στο στόμα του ενώ ο κρατούσε ένα σφυρί.

Στο βίντεο ακούγεται ο Ray να λέει: «Θα σου το σκάσω στο πρόσωπό σου… Το επόμενο πράγμα που πρόκειται να βγάλω είναι το πέος σου και οι μπάλες σου.»

Ο Larry Ray κατηγορείται ότι ηγούταν της σεξουαλικής αίρεσης για μια δεκαετία. Το 2010, ο Ray αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή του Νιου Τζέρσεϊ, αφού εξέτισε τις ποινές για απάτη και μετακόμισε στον κοιτώνα της κόρης του.

O Larry Ray επιτίθεται σε ένα από τα θύματα του (Felicia Rosari) / από βίντεο

Άρχισε να δημιουργεί σχέσεις με άλλους φοιτητές στο κτήριο της, να τους φτιάχνει ακριβά δείπνα, να καθαρίζει και να λέει ιστορίες στην κοινή αίθουσα, ισχυριζόμενος ότι ήταν ένας διεθνής πράκτορας της CIA. Τελικά, έπεισε πέντε από αυτούς να μετακομίσουν σε ένα διαμέρισμα μαζί του.

Τότε ήταν που άρχισε να χρησιμοποιεί λατρευτικές τακτικές στους μαθητές, ξεκινώντας μια κυριαρχία ελέγχου και κατάχρησης που θα διαρκούσε για μια δεκαετία.

Τους απομόνωσε από τους φίλους και την οικογένειά τους στερώντας τους μέχρι και τον ύπνο, αφού τους ανάγκαζε να μείνουν ξύπνιοι για να συζητήσουν για φιλοσοφία και για θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Ray κατάφερε να πείσει πολλούς μαθητές ότι του χρωστούσαν χρήματα, κατηγορώντας τους ότι τον δηλητηρίασαν και ότι του έκαναν ζημιά. Έπεισε, μάλιστα, κάποιους να δανειστούν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τους γονείς τους, και άλλους φέρεται να ανάγκασε σε σεξουαλική εργασία πριν τους κλέψει τα κέρδη.

Μετά από την αποκάλυψη του New York Magazine, ο Ray ερευνήθηκε και τελικά συνελήφθη στις 11 Φεβρουαρίου 2020.

Καθώς εμφανίστηκαν περισσότερα στοιχεία, η Isabella Pollok, πρώην φοιτήτρια της Sarah Lawrence και μέλος της «σεξουαλικής αίρεσης» του Ray κατηγορήθηκε αργότερα ότι τον βοήθησε και κατηγορήθηκε για εκβιασμό.

Την περασμένη εβδομάδα, η Talia Ray, η κόρη του Larry Ray, κατηγορήθηκε ως συνένοχη.

Η δίκη συνεχίζεται.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!