Φώτης Σεργουλόπουλος: «Στις ερωτήσεις του γιου μου ανταποκρίνομαι με την αλήθεια»

0
317
Καλεσμένος στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» στο Mega βρέθηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος, μιλώντας για τον γιο του καθώς και στα podcasts με τα οποία ασχολείται.

«Στις ερωτήσεις του γιου μου ανταποκρίνομαι με την αλήθεια. Δεν είναι κλεισμένος σε ένα κουτί και δεν βγαίνει έξω. Δεν έχει πρόβλημα με τα παιδιά και τους φίλους του. Όταν τον ρωτάνε ”α, τι οικογένεια είναι αυτή;”, τους εξηγεί και καταλαβαίνουν», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Επίσης, τόνισε: «Όταν έκανα το coming out, έγινε ένα σούσουρο. Ήξερα γιατί το κάνω, δεν είχα συνειδητοποιήσει τι θα γινόταν μετά. Αλλά αυτό που πιστεύω και αισθάνομαι περήφανος είναι ότι έχει βοηθήσει άλλα άτομα για να κάνουν το δικό τους coming out».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε και για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην κοινωνία. «Όταν ένα παιδί τρανς βρεθεί στο σχολείο θα υποστεί bullying, από συμμαθητές του κυρίως, το οποίο θα το κάνει να σταματήσει να σπουδάζει. Όμως όσο αυτό το πράγμα λέγεται, υπάρχει μία ορατότητα και λένε τι συμβαίνει, οι συμμαθητές το καταλαβαίνουν κι αυτό θα σταματήσει», είπε.

Επιπλέον, ο Φώτης Σεργουλόπουλος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πολλά ΛΟΑΤΚΙ άτομα αναγκάζονται να κρύψουν την ταυτότητά τους στον χώρο εργασίας τους. «Πολλοί το κρύβουν και πολλά ΛΟΑΤΚΙ άτομα κρύβουν την ταυτότητά τους για να μπορέσουν να προχωρήσουν. Μην ξεχνάμε άλλα άτομα που βρίσκονται στον επαγγελματικό χώρο και το κρύβουν για να μην έχουν πρόβλημα με τους ανώτερους».