Ο Κύπριος καλλιτέχνης Άλεξ Παναγή, βγήκε σήμερα μέσω Skype στη Μπέττυ Μαγγίρα και την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» στο Open. Εκεί μίλησε για την πρωτοβουλία να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους συγγενείς του Ουκρανού συντρόφου του, Μάτβι, οι οποίοι έφυγαν από τη χώρα τους λόγω του πολέμου.

«Όταν ξέσπασε ο πόλεμος, εμείς είχαμε ένα πολύ μεγάλο δράμα στο σπίτι. Επειδή ο σύντροφός μου, ήταν στη στρατιωτική ακαδημία, προσπάθησα να τον πείσω με νύχια και με δόντια να μην πάει στην Πολωνία. Ήθελε να πάει στα σύνορα με τα πόδια για να βρει την πόλη του και τους γονείς του. Του πρότεινα με δάκρυα στα μάτια να μείνει, να βρει έναν λόγο ύπαρξης εδώ στην Κύπρο.

Άλεξ Παναγή

Ξεκινήσαμε λοιπόν μία συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, την κυπριακή κυβέρνηση, την ουκρανική κοινότητα και άλλους, δημιουργώντας ένα δίκτυο αλληλοβοήθειας. (…) Εμείς οι κύπριοι και οι μισοί Έλληνες έχουμε ζήσει την προσφυγιά. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την ιστορία μας και όσα τραβήξαμε εμείς. Έτσι αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους που ήρθαν στην Κύπρο».

Δείτε όλα όσα είπε ο Άλεξ Παναγή στην Μπέτυ Μαγγίρα:

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.