Την Τρίτη, 22 Μαρτίου, οι ΛOATKI+ υπάλληλοι της Disney και οι σύμμαχοί τους έκαναν απεργία και κατέβηκαν σε πορεία, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τις δωρεές της εταιρείας στους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες που βρίσκονται πίσω από το νομοσχέδιο «Don’t Say Gay» στη Φλόριντα.

Εάν περάσει το νομοσχέδιο, θα επιτρέψει σε ομοφοβικούς/τρανσφοβικούς γονείς να μηνύσουν τις σχολικές περιφέρειες για θέματα που σχετίζονται με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Chapek, ζήτησε συγγνώμη απο το προσωπικό, επειδή αρχικά αρνήθηκε τις δωρεές στους συγκεκριμένους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες. Οι διοργανωτές, ωστόσο, της πορείας ζήτησαν από την εταιρεία «να δεσμευτεί δημοσίως ότι θα αναλάβει ένα δραστικό σχέδιο που θα προστατεύει τους εργαζόμενους από νομοθεσίες  μίσους».

«Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες εξευμενισμού της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με υποβαθμισμένη εκπροσώπηση στο περιεχόμενο που παράγεται και δωρεές σε καλοπροαίρετες οργανώσεις απλά δεν είναι αρκετές. Δεν μπορείτε να το διορθώσετε αυτό με εκπαιδευτικά σεμινάρια ή συμβολικούς χαρακτήρες — ακόμη και οργανισμοί όπως το HRC αρνούνται τα χρήματά σας μέχρι να ληφθούν μέτρα», αναφέρεται στην ανοιχτή επιστολή των διοργανωτών. «Ως κοινότητα, έχουμε αναγκαστεί σε μια αδύνατη και μη βιώσιμη θέση και πρέπει τώρα να λάβουμε μέτρα για να πείσουμε την TWDC να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους απέναντι σε έναν τέτοιο ανοιχτό φανατισμό».

Την Τρίτη, ένας δημοσιογράφος του CNBC μοιράστηκε ένα βίντεο με «Εκατοντάδες υπαλλήλους της Disney να βγαίνουν από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Μπέρμπανκ».

Και στο Twitter, συγγραφείς και animators έκαναν αρκετές δημοσιεύσεις χρησιμοποιώντας το hashtags #DisneyDoBetter.

https://twitter.com/_jesse_andrews_/status/1506328065491701761?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1506328065491701761%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.vulture.com%2F2022%2F03%2Fdisney-employee-walkout-dont-say-gay-bill.html

Οι θυγατρικές της Disney, συμπεριλαμβανομένων των ABC, Hulu και ESPN, έκαναν επίσης αναρτήσεις στοTwitter για να υποστηρίξουν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Η Disney δημοσίευσε μια ανακοίνωση την Τρίτη το πρωί αναφέροντας: «Η Disney Parks, Experiences and Products δεσμεύεται να δημιουργεί εμπειρίες που υποστηρίζουν τις οικογενειακές αξίες για κάθε οικογένεια και δεν θα υποστηρίξει τις διακρίσεις σε καμία μορφή. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε νομοθεσία που παραβιάζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα».