Η JK Rowling διακωμωδεί tweet της αστυνομίας, που προσπαθεί να προσεγγίσει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Η JK Rowling ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά διακωμωδεί ένα tweet για τις προσπάθειες της ουαλικής αστυνομίας να προσεγγίσει τα LGBT+ άτομα, με μία δράση κοντά στο σημείο ομοφοβικής δολοφονίας που έλαβε χώρα το 2021, στο Κάρντιφ.

Το δίκτυο ΛΟΑΤ+ της αστυνομίας της Νότιας Ουαλίας έστησε την Παρασκευή (18 Μαρτίου) στο κέντρο του Κάρντιφ ένα ενημερωτικό περίπτερο με κάρτες της αστυνομίας με το ουράνιο τόξο. Σκοπός του; Να παρουσιάσει το εξειδικευμένο έργο του για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων μίσους κατά των ΛΟΑΤ+ και την προώθηση της ένταξης και της διαφορετικότητας.

Οι προσπάθειες προσέγγισης της κοινότητας έλαβαν χώρα κοντά στο Bute Park, όπου μόλις πέρυσι ο αμφιφυλόφιλος γιατρός Gary Jenkins έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού, ληστείας και τελικά έχασε τη ζωή του, μετά από ομοφοβική επίθεση, όπως αποδείχτηκε.

Σύντομα άρχισαν να καταφθάνουν σχόλια από trolls κατά των ΛΟΑΤ+ προσώπων, με τους χρήστες του Twitter να κατηγορούν την αστυνομία της Νότιας Ουαλίας ότι σπαταλάει αυτοκίνητα που θα έπρεπε να περιπολούν.

Η αστυνομία απάντησε: “Η υποστήριξη των κοινοτήτων μας δεν είναι εικονική [sic] σηματοδότηση και δεν ζητάμε συγγνώμη γι’ αυτό”. Σημ.: Αντί για virtue=αρετή, το tweet γράφτηκε με τη λέξη virtual=εικονικός.

Το απλό τυπογραφικό λάθος προκάλεσε ακόμη περισσότερα κακεντρεχή σχόλια, μεταξύ άλλων και από την JK Rowling.

Προφανώς χλευάζοντας την προσέγγιση της αστυνομίας της Νότιας Ουαλίας ως ανειλικρινή, τη Δευτέρα (21 Μαρτίου) έγραψε στο Twitter: “Εικονική σηματοδότηση. Όπως η σηματοδότηση αρετής, αλλά για ανθρώπους που δεν μπορούν να ενοχληθούν”.

Πολλοί έσπευσαν να καταδικάσουν το tweet της Ρόουλινγκ, υποδεικνύοντας ότι η διακωμώδηση μιας αστυνομικής δύναμης που πραγματοποιεί ζωτικής σημασίας LGBT+ δράσεις κοντά στον τόπο μιας ομοφοβικής δολοφονίας ήταν ανάρμοστη.

Ο Luke Young, επικεφαλής πολιτικής και εκστρατειών της Citizens Advice Cymru, επεσήμανε ότι η εξόρμηση ζητήθηκε ειδικά από την τοπική ΛΟΑΤ+ κοινότητα σε μια αγρυπνία μετά τον θάνατο του Jenkins.

“Στην αγρυπνία του Dr Gary Jenkins ζητήσαμε από την αστυνομία να είναι ορατοί σύμμαχοι, να συνεργαστεί με την τοπική κοινότητα και να προστατεύσει όλες τις ταυτότητες υπό την ομπρέλα των ΛΟΑΤΚΙ+”, έγραψε στο Twitter.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νότιας Ουαλίας δήλωσε στο PinkNews: “Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας είναι υπερήφανη που υποστηρίζει όλες τις κοινότητες που υπηρετεί.

Η JK Rowling αρνήθηκε να σχολιάσει.

https://avmag.gr/322643/mazikes-antidraseis-kata-tis-jk-rowling-gia-nea-transfovika-tweets/

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!