«Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

18/03/2022
από
Dalida

Η μουσικο-θεατρική παράσταση «Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος» (“En chantant jusqu’ au bout”) ανεβαίνει ξανά στην Αίθουσα διδασκαλίας της Μουσικής βιβλιοθήκης, Σύλλογος «Οι φίλοι της μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου 2022. Μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο sold out παραστάσεων, η Εύα Κοτανίδη θα ερμηνεύσει στη σκηνή την τραγική ιστορία και τα εμβληματικά τραγούδια της σπουδαίας γαλλίδας τραγουδίστριας, σε σκηνοθεσία της Νεκταρίας Γιαννουδάκη.

Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Διαγωνισμός

Στην παράσταση, η Εύα Κοτανίδη, με τη συνοδεία του Παντελή Μπενετάτου στο πιάνο, “ζωντανεύει” ξανά το μύθο της Yolanda Christina Gigliotti, γνωστής στο κοινό με το καλλιτεχνικό Dalida, εξιστορώντας μέσα από τα τραγούδια της τις εμπειρίες και τις αλήθειες της, για την καριέρα της και τη συγκλονιστική ζωή της. Μια ζωή γεμάτη περιπέτειες, οδηγούμενη πότε από το φως και πότε από το σκοτάδι, που απογείωσε την καλλιτεχνική πορεία της Dalida, παράλληλα όμως την τραυμάτισε ανεπανόρθωτα.

Η Dalida, ήταν μια μυθική ντίβα, μια μοναδική περφόρμερ, μια συγκλονιστική ερμηνεύτρια, ο ορισμός της femme fatale, μια επιτυχημένη, αισθησιακή και φωτεινή προσωπικότητα. Από την άλλη, η Yolanda Christina Gigliotti ήταν μια γυναίκα τραυματισμένη, σκοτεινή, μοναχική, που υπέφερε. Και οι δύο συμβίωναν στο ίδιο κορμί, δίνοντας υπόσταση σε αυτό το μοναδικό πλάσμα που επηρέασε το γαλλικό τραγούδι, υπήρξε πρωτοπόρος, πούλησε εκατομμύρια δίσκους, που τραγούδησε σε πάνω από 7 γλώσσες, που έκανε εκατομμύρια κόσμου να τη λατρέψουν ανά την υφήλιο και άφησε έντονο το στίγμα της στη chanson française αλλά και στην pop διεθνή σκηνή της εποχής.«Τραγουδώντας μέχρι το τέλος» για τη Dalida, για τις αντιφάσεις της, για το φως και το σκοτάδι που υπήρχε μέσα της δημιουργώντας μία συγκλονιστική ερμηνεύτρια αλλά και οδηγώντας την σε ένα τραγικό τέλος.

Συντελεστές:
Ερμηνεία: Εύα Κοτανίδη
στο πιάνο ο Παντελής Μπενετάτος
Σκηνοθεσία: Νεκταρία Γιαννουδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτης: Χριστιάννα Μαριόλη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πάνος Κούλης
Κείμενα: Εύα Κοτανίδη με τη συμβολή της Ευσταθίας Μαντζούφα
Οργάνωση Παραγωγής: Αναστασία Παπαγεωργίου | Τέχνης Πολιτεία
Ενδυματολόγος – Σκηνογράφος: Βασιλική Σύρμα
Χορογράφος: Άννα Αθανασιάδη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Ασημάκης Music Art Lab
Παραγωγή: Σαλτιμπάγκοι

Για τέσσερις παραστάσεις, το Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Αίθουσα διδασκαλίας Μουσικής βιβλιοθήκης, Σύλλογος «Οι φίλοι της μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. (Βασ. Σοφίας, Αθήνα 115 21)
Ημερομηνίες:
28, 29, 30, 31 Μαρτίου, 9:00 μ.μ.
Εισιτήρια: A Ζώνη: 20€, Β Ζώνη: 18€, Μειωμένο: 14€ στην Β Ζώνη
Για αγορά εισιτηρίων: online στο ticketservices.gr, τηλεφωνικά στο 2107234567 και στο εκδοτήριο της Ticket Services στην Πανεπιστημίου 39




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!