Adam Khalil | Τερψιχόρη: Το V Magazine το χαρακτηρίζει ως μια από τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της Ελλάδας

Τους συντάκτες του περιοδικού παγκόσμιας εμβέλειας V Magazine κέρδισε το μοντέλο/drag performer Adam Khalil/Τερψιχόρη. Γι’ αυτό και το συμπεριέλαβαν στις 4 πιο δημιουργικές δυνάμεις της σύγχρονης Ελλάδας, ανάμεσα στην Ελένη Φουρέιρα, τον Νέγρο του Μοριά και τη Ros Γεωργίου.

Στην ειδική φωτογράφιση που συνοδεύει την παρουσίαση του καλλιτέχνη στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί, ο Adam φορά ένα σύνολο Prada.

Το περιοδικό γράφει για τη ζωή του και για τους λόγους που τον επέλεξε τα εξής:

Αν η ζωή είναι ένας χορός, ο 19χρονος καλλιτέχνης και μοντέλο Adam Khalil είναι ο χορογράφος της μοίρας του. Εξασκώντας τις τέχνες του voguing και του χορού στον Οίκο της Kareola στην Αθήνα, ο μισός Αιγύπτιος, μισός Πολωνός χορευτής είναι μια πηγή αυτοέκφρασης, ένα δημιουργικό σώμα που συγχωνεύει την ενέργεια και τις απεριόριστες γυναικείες εμπνεύσεις στις κινήσεις του. Ανακαλύφθηκε από μια drag queen σε μια νυχτερινή έξοδο. Στη συνέχεια, η άνοδος του Khalil στη σκηνή των τεχνών και των παραστάσεων ήταν μοιραία: «Τότε, δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση επειδή μεγάλωσα σε μια συντηρητική περιοχή», λέει. «Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν μου είχε δοθεί ποτέ χώρος για να εκφραστώ με τέτοιο τρόπο».

Ο Khalil θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η 10η ελληνική μούσα- αυτή που αντιπροσωπεύει την ενδυνάμωση και τη δημιουργικότητα, με μια θηλυκή πινελιά που αντλεί από τις θεϊκές του εμπνεύσεις, τη Simone de Beauvoir, τη Madonna, την Angela Davis και τη Maria Callas. «Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να βρουν τη δική τους αυτοπεποίθηση μέσα από τη δική μου», λέει ο Khalil, διοχετεύοντας τη δύναμή του μέσα από το freestyling και το voguing με τον «υπερ-θηλυκό χαρακτήρα» του επί σκηνής [aka Τερψιχόρη] και τη θέση του στον LGBTQ+ χώρο εκτός σκηνής. «Η ταυτότητά μου ως μέλος της queer κοινότητας έχει έναν σημαίνοντα ρόλο σε ό,τι κάνω στο περφόρμανς μου», λέει ο Khalil. «Το πώς εξελίσσεται, σπάει, αναδομείται και επαναπροσδιορίζεται. Η απόλυτη ελευθερία του να είμαι αυτό που νιώθω είναι ο μόνος τρόπος για να εκφραστώ πραγματικά, αυθεντικά».

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!