Ένας κορυφαίος αυστραλιανός ποδοσφαιρικός σύλλογος δεσμεύτηκε να μπλοκάρει τους «οπαδούς» που κάνουν ομοφοβικά σχόλια. 

Ο πρόεδρος της Adelaide City FC, Greg Griffin, δήλωσε την Παρασκευή (11 Μαρτίου) στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook ότι οι ομοφοβικοί οπαδοί «δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι».

Ο Griffin ανέφερε ότι τα κακοποιητικά αυτά σχόλια είναι όχι μόνο «ντροπιαστικά», αλλά και ενάντια στον κώδικα συμπεριφοράς του Football South Australia (FSA).

«Το μήνυμα είναι απλό», εξήγησε, «ή παίζεις με τους κανόνες ή δεν έρχεσαι».

Με το παρατσούκλι Zebras, η Adelaide City είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τον Griffin, αρκετά ομοφοβικά περιστατικά έχουν σημειωθεί στους τελευταίους αγώνες. Και ενώ ορισμένοι οπαδοί έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής τις κυρώσεις, η FSA θα εργαστεί για να εντοπίσει και να επιβάλει κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται σε συμπεριφορά μίσους.

«Λυπάμαι που λέω αλλά όλοι οι παίκτες του Campbelltown και του Cumberland που έχουν έρθει στο Oakden αυτή τη σεζόν έχουν υποστεί κακοποίηση», συνέχισε ο Griffin.

«Αυτό δεν είναι κάτι που ο σύλλογος θα ανεχθεί γνωρίζοντας ότι αυτά τα σχόλια έχουν γίνει από τους λεγόμενους υποστηρικτές μας για αντίπαλες ομάδες και παίκτες».

Καθώς η κακοποίηση έχει αυξηθεί, ο Griffin προειδοποίησε ότι οι αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ συμπεριφορές διώχνουν τους νεότερους οπαδούς ποδοσφαίρου.

«Κάθε φορά που κάποιος ακατάλληλος οπαδός φωνάζει ομοφοβικά και προσβλητικά σχόλια σε έναν αντίπαλο παίκτη, τόσο λιγότερο πιθανό είναι οι γονείς να φέρουν τα παιδιά τους πίσω την επόμενη εβδομάδα», εξήγησε.

«Το μέλλον αυτού του συλλόγου είναι με τους νεαρούς μας και τις οικογένειές τους. Είναι η ψυχή του συλλόγου».