H Ariana DeBose σαρώνει στα βραβεία και πάει ολοταχώς για Όσκαρ

Ολοταχώς για το Όσκαρ οδεύει η πρώτη μαύρη queer υποψηφιότητα ηθοποιού στην ιστορία των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου των ΗΠΑ. Πρόκειται για την Ariana DeBose, την Anita του West Side Story του Steven Spielberg, που διακτινίστηκε από τη σκηνή του So You Think You Can Dance στη μεγάλη οθόνη μέσα σε λίγους μήνες.

Η Ariana εντυπωσίασε με το κίτρινο φόρεμα στο κόκκινο χαλί των BAFTA, από όπου αποχώρησε με το βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου. Πριν δύο εβδομάδες, στις 27 Φεβρουαρίου, ήταν η πρώτη ανοιχτά queer γυναίκα και Λατίνα ηθοποιός που κερδίζει ατομικό βραβείο στα Screen Actors Guild Awards στο Λος Άντζελες.

Η DeBose και η πρωταγωνίστρια του “Spencer” Kristen Stewart είναι οι πρώτοι ανοιχτά queer ηθοποιοί υποψήφιες για Όσκαρ μετά τον Ian McKellen το 2002 για τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”.

“Είμαστε εδώ! Και είμαστε queer”, δήλωσε η DeBose στο Entertainment Tonight στο κόκκινο χαλί των βραβείων SAG.

Χτες, στο Royal Albert Hall απέσπασε το βραβείο BAFTA για τον ίδιο ρόλο. Δείτε τι είπε κατά την απονομή στο παρακάτω βίντεο:

Στην ανακοίνωση της νίκης, η κάμερα πιάνει την 31χρονη Αμερικανίδα ηθοποιό να λέει: “Oh s**t!”, πριν ανέβει στη σκηνή με το εντυπωσιακό κίτρινο φόρεμα Oscar De La Renta.

Η Ariana – η οποία είχε να αντιμετωπίσει την Caitríona Balfe στο Belfast, την Jessie Buckley στο The Lost Daughter, τη Ruth Negga στο Passing, την Aunjanue Ellis στο King Richard και την Ann Dowd στο Mass – περιέγραψε τη νίκη της ως “συγκλονιστική και συναρπαστική”.

Η σταρ δήλωσε ότι η νίκη της στα BAFTA είναι “η πιο άγρια διαδρομή της ζωής μου”.

Είπε: “Αυτό σημαίνει τόσα πολλά για μένα, είμαι κάποια που τραγουδάει, χορεύει, παίζει.

Μιλάω χορεύοντας καλύτερα από ό,τι μιλάω αγγλικά. Δεν έχεις κάθε μέρα τη δυνατότητα να ενσαρκώσεις έναν χαρακτήρα χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις ικανότητες”.

Λίγες ώρες μετά, η Ariana DeBose κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα 202 Critics Choice Awards για τον ίδιο ρόλο.

Η ηθοποιός παρέλαβε το βραβείο από το ξενοδοχείο Savoy στο Λονδίνο. Εκεί φόρεσε ένα χρυσοκίτρινο στράπλες φόρεμα από την Carolina Herrera, καθώς ευχαρίστησε τους θαυμαστές και τους κριτικούς για την υποστήριξή τους.

“Υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι που αμφισβητούσαν το αν έπρεπε ή όχι να ξαναγίνει αυτή η ταινία, και εσείς συσπειρωθήκατε γύρω μας, μας αγαπήσατε, κάθε έναν από εμάς, και είμαι πολύ, πολύ ευγνώμων γι’ αυτό”.

“Στους συναδέλφους μου υποψήφιους, είστε επίσης αξιοσέβαστοι και σπουδαίοι και σας αγαπώ τόσο πολύ! Με εμπνέετε, και ειδικά μια συνυποψήφια, η σπουδαία Rita Moreno”, δήλωσε, απευθυνόμενη στη νικήτρια των Όσκαρ που ήταν υποψήφια στην ίδια κατηγορία μαζί της. “Είμαι δίπλα σου και αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσες ποτέ να μου δώσεις”.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!