ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση στην Ουκρανία αφόπλισε και αιχμαλώτισε Ρώσους στρατιώτες στο υπόγειο

01/03/2022
από
Viktor Pylypenko

Μέλη μίας ΛOATKI+ οργάνωσης στην Ουκρανία συνέλαβαν Ρώσους στρατιώτες που βρήκαν κρυμμένους στα γραφεία τους.

Ο Viktor Pylypenko είπε στην ισραηλινή εφημερίδα The Israel Hayom ότι αυτός και η ομάδα του έκλεισαν τους στρατιώτες στο υπόγειο του γραφείου τους στην πόλη Χάρκοβο.

Ο Pylypenko είναι ένας ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστής και βετεράνος που πολέμησε στην επανάσταση του Maidan. Δημιούργησε μία οργάνωση για να υποστηρίξει τους queer βετεράνους στην Ουκρανία και να αγωνιστεί για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, επέστρεψε στον στρατό για να πολεμήσει για την ελευθερία της χώρας του.

Αφού βρήκε τους στρατιώτες, ο Pylypenko και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης τους αιχμαλώτισαν.

 «Αυτός είναι ο δικός μας πόλεμος. Πολεμάμε ως Ουκρανοί αλλά και ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα… Αντιμετωπίζουμε έναν τυραννικό, ομοφοβικό εχθρό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Pylypenko και η ομάδα του δεν είναι μόνοι, καθώς σε όλη την Ουκρανία, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα προετοιμάζονται για μάχη.

Η Veronika Limina, η οποία εργάζεται για μια ΜΚΟ που προωθεί τα ίσα δικαιώματα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο στρατό, είπε πρόσφατα στη The Daily Beast ότι εκπαίδευε queer άτομα, διδάσκοντάς τους βασικές δεξιότητες μάχης.

Όπως ο Pylypenko, πολλοί στην queer κοινότητα δεν αγωνίζονται μόνο για τη χώρα τους, αλλά και για να διατηρήσουν τα λίγα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα που έχουν στην Ουκρανία.

Οι γκέι γάμοι είναι παράνομοι στην Ουκρανία, όπως και η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ενώ το να είσαι τρανς εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως “ασθένεια”.

Όμως τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε σταδιακή πρόοδος, με την πολιτεία να ψηφίζει νόμους για να διευκολύνει την καθημερινότητα των τρανς και να προστατεύει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα από τις διακρίσεις στον χώρο εργασίας.

 




Δες και αυτό!