Kristen Stewart και Ariana DeBose οι ΛΟΑΤ+ υποψηφιότητες για Όσκαρ

Υποψήφια για όσκαρ

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ του 2022 και η Kristen Stewart είναι υποψήφια για το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο “Spencer”.

Η ηθοποιός Ariana DeBose είναι, επίσης, υποψήφια για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Anita στο “West Side Story”. Η Ρίτα Μορένο κέρδισε το Όσκαρ για τον ίδιο ρόλο το 1962.

Εν τω μεταξύ, η Lady Gaga δεν είναι τελικά στις υποψήφιες για Όσκαρ ηθοποιούς για τον ρόλο της στο “House of Gucci”, παρά τις προβλέψεις.

Η Κρίστεν Στιούαρτ θεωρήθηκε πρωταγωνίστρια στην κούρσα της Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας μετά την απελευθέρωση της Σπένσερ πέρυσι, αλλά το νεύμα της φαινόταν να είναι αμφίβολο καθώς πλησίαζε η ημέρα υποψηφιοτήτων.

Οι παρουσιαστές Tracee Ellis Ross και Leslie Jordan ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2022 την Τρίτη (8 Φεβρουαρίου).

Οι Kodi Smit-McPhee και Benedict Cumberbatch είναι υποψήφιοι για τον καλύτερο β΄ ανδρικό και α΄ ανδρικό ρόλο αντίστοιχα για τις queer ερμηνείες τους στο “The Power of the Dog” (Η Εξουσία του Σκύλου) της Jane Campion. Η ταινία, που είναι διαθέσιμη στο Netflix, κέρδισε τις εντυπώσεις για τη φωτογραφία, τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες της.

Οι ταινίες, με τις περισσότερες υποψηφιότητες, ήταν: “Belfast”, “The Lost Daughter”, “West Side Story”, “The Power of the Dog” και “Dune”.

Το “Power of the Dog” είναι πρώτο με 12 υποψηφιότητες, ενώ ακολουθεί το “Dune” με 10. Τόσο το “West Side Story” όσο και το “Belfast” έλαβαν επτά υποψηφιότητες το καθένα.

Το θέμα για τα φετινά Όσκαρ είναι το “Movie Lovers Unite” και η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Χόλιγουντ στις 27 Μαρτίου.

Οι θαυμαστές του κινηματογράφου έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επαινέσουν τις Stewart και DeBose για την πρώτη τους υποψηφιότητα για Όσκαρ. Πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν ότι, αν η DeBose κερδίσει, θα είναι η πρώτη queer έγχρωμη γυναίκα που θα πάρει το βραβείο.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!