Σεξιστικό μήνυμα από το Υπουργείο Πολιτισμού με οδηγίες για τις καιρικές συνθήκες

25/01/2022
από

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο Υπουργείο Πολιτισμού δημοσίευσε μέρος του μηνύματος που εστάλη στους εργαζομένους στο Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο χαρακτηρίζουν ως «απαράδεκτα σεξιστικού εικονογραφικού λόγου». 

Η καταγγελία 

Μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα τους/τις εργαζόμενους/ες στο ΥΠΠΟΑ, εκτός από τις ανεπαρκείς και με χρονική καθυστέρηση οδηγίες που τελικά στάλθηκαν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ (και όχι του ΥΠΠΟΑ) προκειμένου να αποχωρήσουν από τα γραφεία τους με ασφάλεια.

Ο λόγος για ένα απίστευτο μήνυμα που είδαν να καταφτάνει στο υπηρεσιακό τους ταχυδρομείο με τίτλο «Χιονόπτωση – Ψύχος : Οδηγίες προστασίας». Σκοπός του να δοθούν «συνοπτικές οδηγίες προστασίας από την επικείμενη επιδείνωση του καιρού», και στην ενότητα «πότε και πώς χρησιμοποιούμε τις αλυσίδες» με τη φωτογραφία μιας γυναίκας που βάζει αλυσίδες στο αμάξι της με συγκεκριμένη αμφίεση (φωτο).

Όχι, δεν εκπλαγήκαμε δυσάρεστα από συντηρητισμό, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να φοράμε ό,τι θέλουμε και να είμαστε και φοβερές οδηγοί, αλλά γιατί φοβόμαστε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία επιλέχθηκε για να τραβήξει την προσοχή μέσω ενός απαράδεκτα σεξιστικού εικονογραφικού λόγου. Τον ίδιο εικονογραφικό λόγο αναπαράγει άλλωστε και το site «carstruckgirls» από το οποίο προέρχεται η εικόνα -όπως αναγράφεται με μεγάλα γράμματα μη και χάσουμε την πηγή!

Προφανώς δεν περιμέναμε να γνωρίζουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τη σχετική συζήτηση για τη θέαση του γυναικείου σώματος ως αντικειμένου και τη σεξουαλική αντικειμενοποίησή του που συμβάλλουν στην κουλτούρα του βιασμού… Και λέμε «προφανώς» όχι με στωικότητα αλλά με θυμό και οργή γιατί ειδικά το συγκεκριμένο Υπουργείο θα έπρεπε να διδάσκει πολιτισμό που σημαίνει αξίες ισότητας, συμπεριληπτικότητας και πλουραλισμού, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία των δεκάδων γυναικοκτονιών στη χώρα και των καθημερινών αποκαλύψεων για βιασμούς και παραβιαστικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών (θηλυκοτήτων θα έπρεπε να λέμε ακόμη πιο σωστά).

Βέβαια σε ένα Υπουργείο που η Υπουργός του έχει γίνει viral από τις φωτογραφίες της με εμπλεκόμενους σε υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικών σκανδάλων, τι άλλο να περιμένουμε…

Δικό σας συνάδελφοι -και συναδέλφισσες…




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!