Εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης “μόνο για γυναίκες” αποκλείει τρανς γυναίκες

25/01/2022
από

Το Giggle, μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που σχεδιάστηκε για «γυναίκες», έχει δεχθεί επικρίσεις για τον αποκλεισμό των τρανς γυναικών.

Η εφαρμογή διατίθεται στην αγορά ως χώρος μόνο για γυναίκες που επιτρέπει στις γυναίκες να βρίσκουν συγκάτοικους, εργασία, να κάνουν φιλίες και πολλά άλλα.

Το The Verge ανέφερε ότι το Giggle, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις αρχές του 2020, χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου για να προσδιορίσει εάν οι νέοι χρήστες είναι άνδρες ή γυναίκες, ωστόσο φέρεται να απέτυχε να αναγνωρίσει σωστά τις τρανς γυναίκες.

Η Jenny, μια 23χρονη τρανς γυναίκα από την Καλιφόρνια, είπε στο The Verge: «Ο τρόπος που λειτουργεί η εφαρμογή είναι όταν την εγκαθιστάς, πρέπει να τραβήξεις μια φωτογραφία του εαυτού σου και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει το πρόσωπό σου.

Και αν αποφασίσει ότι είσαι γυναίκα, θα σε αφήσει να μπεις. Αν αποφασίσει ότι είσαι άντρας, θα σε απορρίψει. Αλλά αν σας απορρίψει, μπορείτε απλώς να υποβάλετε μια άλλη φωτογραφία.»

Η Jenny είπε ότι προσπάθησε για πρώτη φορά να εγγραφεί στο Giggle πριν από δύο χρόνια, ωστόσο ισχυρίζεται ότι αφαιρέθηκε από την εφαρμογή χωρίς προειδοποίηση όταν έκανε ένα tweet σχετικά με τη συμμετοχή. Ένας χρήστης του Twitter επισήμανε στην ιδρύτρια και διευθύνοντα σύμβουλο της Giggle, Sall Grover, ισχυριζόμενος ότι η Jenny «ξεπερνούσε τα όρια των γυναικών» χρησιμοποιώντας την εφαρμογή.

Η Grover είπε στο PinkNews: «Το Giggle είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για γυναίκες. Οι άνδρες εξαιρούνται από τη βάση χρηστών. Δεν υπάρχει κανένα άλλο συγκεκριμένο δημογραφικό στοιχείο που να εξαιρείται από την εφαρμογή εκτός από άνδρες.

Όπως το πώς το Grindr είναι μια εφαρμογή για γκέι άνδρες και επομένως όχι για γυναίκες, το Giggle είναι μια εφαρμογή για μια συγκεκριμένη δημογραφική ομάδα. Στην περίπτωσή μας, οι γυναίκες.

Το Giggle αναφέρεται ξεκάθαρα ότι είναι για γυναίκες. Θα ήταν υπέροχο, ωστόσο, αν οι άντρες σεβόντουσαν τους γυναικείους χώρους και τους άφηναν ήσυχους».

Στη συνέχεια η Grover ανέβασε στο Twitter το αίτημα σχολίου του PinkNews σχετικά με τον αποκλεισμό των τρανς γυναικών. «Σε περίπτωση που κάποιος αναρωτιόταν αν ο μισογυνισμός είναι ζωντανός».

Όταν ρωτήθηκε αν οι τρανς γυναίκες ενθαρρύνονταν να συμμετάσχουν στο Giggle, απάντησε: «Κανένας άνδρας δεν “ενθαρρύνεται” να συμμετάσχει στο Giggle».

Η Grover ξέχασε επίσης να αναφέρει ότι το Grindr δεν είναι μια εφαρμογή αποκλειστικά για ομοφυλόφιλους άντρες.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!