Το Tinder κατηγορείται ότι χρεώνει περισσότερα τα γκέι άτομα για την premium υπηρεσία του

0
256

Το Tinder αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι χρεώνει υπερβολικά τα γκέι άτομα για την premium υπηρεσία του.

Μια έκθεση του “Which?” – μιας υπηρεσίας σχετικά με την προστασία των καταναλωτών – κατηγόρησε το Tinder ότι χρεώνει τους γκέι χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο έως και 37%  περισσότερο για την premium υπηρεσία του Tinder Plus σε σύγκριση με τους straight χρήστες της ίδιας ηλικίας.

ακολουθεί διαφήμιση...

Εάν αληθεύει, αυτό θα μπορούσε να ισοδυναμεί με παραβίαση του νόμου περί ισότητας. Η υπηρεσία παρέπεμψε την έκθεσή της στην Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (EHRC) και στο Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO).

Ωστόσο, το Tinder αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες αποκαλώντας την έκθεση «εξαιρετικά ελαττωματική».

«Είναι κατηγορηματικά αναληθές ότι η δομή των τιμών μας κάνει διακρίσεις με οποιονδήποτε τρόπο λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού», είπε ένας εκπρόσωπος.

«Οποιαδήποτε τέτοια αναφορά ή συμπέρασμα είναι προφανώς ψευδής και εξωφρενική. Η έκθεση αυτή είναι εξαιρετικά ελαττωματική και τα συμπεράσματα δεν μπορούν να συσχετιστούν λόγω πολλών παραγόντων».

Το “Which?” ζήτησε από σχεδόν 200 χρήστες να δημιουργήσουν προφίλ στο Tinder.

Αλλά όταν εγγράφηκαν στο Tinder Plus, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν απεριόριστα likes, οι αγοραστές φέρεται να αντιμετώπισαν ένα συνονθύλευμα τιμών ανάλογα με το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την τοποθεσία και την ηλικία του χρήστη.

Η υπηρεσία υποστηρίζει ότι οι γκέι και λεσβίες ηλικίας 18 έως 29 ετών πλήρωσαν 60,15 £ κατά μέσο όρο για το Tinder Plus – 37% περισσότερα από τους straight χρήστες της ίδιας ηλικίας.

Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ισχυρίζεται ότι βρήκε ένα μέσο ποσό άνω του 10% (6,74 £) σε σύγκριση με τους αμφιφυλόφιλους χρήστες και περισσότερο από το 8% (5,28 £) σε σύγκριση με τους ετεροφυλόφιλους χρήστες.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι ηλικιωμένοι χρήστες χρεώθηκαν περισσότερο από τους νεότερους , με αυτούς ηλικίας 30-49 ετών να πληρώνουν 48% περισσότερο και άνω των 50 ετών να πληρώνουν 46% περισσότερο.

Το Tinder δήλωσε ότι προσφέρει εκπτώσεις σε χρήστες ηλικίας 28 ετών και κάτω.

«Τα άτομα 29 ετών δεν λαμβάνουν εκπτωτικές επιλογές τιμολόγησης, επομένως κάθε 29χρονος θα είχε υψηλότερη τιμή», ανέφερε. «Με το να συμπεριλαμβάνονται 29χρονοι σε αυτήν την ομάδα, ακυρώνει εντελώς την αξιοπιστία αυτής της αναφοράς».