Μεξικό: Βίασαν, δολοφόνησαν και τεμάχισαν τα σώματά τους πετώντας τα σε σακούλες σκουπιδιών

20/01/2022
από

Ένα ζευγάρι γυναικών από το Τέξας βασανίστηκε, δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε στο Μεξικό, πριν πεταχτεί στο δρόμο σε σακούλες σκουπιδιών.

Η Nohemi Medina Martinez και η Yulizsa Ramirez, και οι δύο 28 ετών, ζούσαν στο Ελ Πάσο του Τέξας, αλλά επισκέπτονταν την οικογένεια τους στο Ciudad Juárez, μια πόλη στην πολιτεία Chihuahua του Μεξικού.

Σύμφωνα με το El Diario, το ζευγάρι εθεάθη για τελευταία φορά στο Μεξικό το Σάββατο (15 Ιανουαρίου). Τα σώματά τους ανακαλύφθηκαν την επόμενη μέρα.

Οι αρχές δήλωσαν ότι οι γυναίκες είχαν βασανιστεί και ότι τα σώματά τους ανακαλύφθηκαν τεμαχισμένα σε σακούλες σκουπιδιών στον αυτοκινητόδρομο Juárez-Porvenir.

Ο Ειδικός Εισαγγελέας (FEM) είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το πού βρίσκονταν οι γυναίκες τις τελευταίες ώρες τους, αλλά δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Η Karen Arvizo, διευθύντρια της Επιτροπής για τη Σεξουαλική Διαφορετικότητα, είπε στο Presentes, ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο που επικεντρώνεται στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στη Λατινική Αμερική, ότι η Martinez και η Ramirez υπέστησαν επίσης σεξουαλική επίθεση.

«Ήταν ένα εξαιρετικά βίαιο έγκλημα και λόγω των συνθηκών φαίνεται ότι ήταν έγκλημα μίσους. Υπήρξαν πολλές σεξουαλικές επιθέσεις.

Γι’ αυτό το θεωρούμε ότι πρόκειται όχι μόνο για δύο γυναικοκτονίες, αλλά και για ένα έγκλημα μίσους που βασίζεται στον σεξουαλικό προσανατολισμό».

Ο κυβερνήτης της Chihuahua, Maru Campos, δήλωσε ότι τα εγκλήματα «δεν θα μείνουν ατιμώρητα», αλλά η Arvizo ανησυχεί ότι αυτό μπορεί θα συμβεί.

Μιλώντας στην Daily Mail, πρόσθεσε: «Η ανησυχία είναι ότι οι αρχές δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα.

Αισθανόμαστε ότι μας φέρονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ότι πραγματικά δεν έχουμε σημασία».

Σύμφωνα με τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2021. Αφήνουν πίσω τους τρία παιδιά.

Ο θάνατός τους σηματοδοτεί την 11η και 12η δολοφονία γυναικών στην περιοχή μόνο αυτόν τον μήνα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!