Τους καλούν στην εκπομπή για φιλοξενήσουν τον σεξισμό τους

0
547

Συνήθεια φαίνεται να έχουν γίνει ο σεξιστές καλεσμένοι στον Πρωινό του Αντ1.

Αφού την προηγούμενη βδομάδα φιλοξένησαν τον Κωνσταντίνο Τζούμα, ο οποίος δήλωσε ότι «η φλυαρία των γυναικών οφείλεται για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα», αυτή τη βδομάδα είπαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους με τον σεξισμό, προσκαλώντας τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Κι αφού τον ρώτησαν κι αυτόν για το ελληνικό #metoo (αλήθεια, γιατί;), τον ακούσαμε να αναρωτιέται για το «τι δουλειά είχε στο δωμάτιο του παράγοντα του ΣΕΓΑΣ κάποια αθλήτρια 11 το βράδυ».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Να είναι 13-14 χρονών και να βάλει το χέρι επάνω; Θα του κόψω τα κά…λα την ίδια ώρα. Αλλά όταν η άλλη είναι 20-25 χρονών και βγαίνει στα 50 και λέει «ξέρεις ο τάδε με βίασε». Χαίρομαι γιατί σπάει η σιωπή τους, αλλά γιατί δεν το είπαν πιο νωρίς; Και 11 η ώρα το βράδυ τι δουλειά είχε στο δωμάτιο του παράγοντα του ΣΕΓΑΣ κάποια αθλήτρια; Τι δουλειά είχε»;

Οι δηλώσεις του, βέβαια, προκάλεσαν την αντίδραση των παρουσιαστών. Αλλά τι να το κάνεις; Για ακόμη μια φορά το “victim blaming και ο σεξισμός” νίκησαν.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!