Το “The Queer Archive festival 3” έρχεται τον Μάιο

13/01/2022
από
Queer Archive festival

To The Queer Archive Festival με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, επιστρέφει ξανά τον Μάιο του 2022 για το τρίτο The Queer Archive festival, μια μεγάλη γιορτή της πλούσιας και ζωηρής queer κουλτούρας της πόλης της Αθήνας.

Η οργάνωση του φεστιβάλ προσκαλεί ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ, ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥΣ και ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ που εργάζονται πάνω στην φωτογραφία, κινούμενη εικόνα, στο performance, στις διαδραστικές εγκαταστάσεις και σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης, να στείλουν τις καλλιτεχνικές τους προτάσεις.

Συγκεκριμένα, αναζητούμε καλλιτεχνικά έργα που ασχολούνται με θέματα σεξουαλικής ταυτότητας και φύλου με τρόπο ενδιαφέρον, πρωτότυπο, παιχνιδιάρικο και τολμηρό. Οι συμμετοχές μπορεί να περιλαμβάνουν έργα τα οποία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή πρόκειται να δημιουργηθούν για πρώτη φορά στο The Queer Archive Festival. Όλα τα έργα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί από, προς, για ή από ενδιαφέρον για τα gay, lesbian, bisexual, queer, transgender ή intersex κοινά.

Για κάθε ετήσια έκδοση του φεστιβάλ μας δεν ορίζουμε ένα επιμέρους θέμα, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να προτείνουν ελεύθερα τις ιδέες τους. Κάθε καλλιτέχνης αφηγείται μια προσωπική ιστορία μέσα από το έργο του και θέλουμε να προσφέρουμε μία ανοικτή πλατφόρμα για όλους.

Το τρίτο The Queer Archive Festival θα λάβει χώρα σε συμβατικούς και αντισυμβατικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας.

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 31 Ιανουαρίου 2022 μέσω της φόρμας.

About / The Queer Archive Festival

Αφοσιωμένο στην προώθηση των queer τεχνών και της queer κουλτούρας, καθώς και στη δημιουργία μιας ανοιχτής πλατφόρμας για την παρουσίαση έργων που προέρχονται από ένα ευρύ καλλιτεχνικό φάσμα, το The Queer Archive Festival στηρίζει εγχώριους ή μη καλλιτέχνες, τόσο καταξιωμένους όσο και ανερχόμενους, τα έργα των οποίων θίγουν, αφορούν ή αφορμώνται από θέματα που απασχολούν την queer κοινότητα, προτείνοντας νέες προσεγγίσεις ανθρώπινης εμπειρίας.

Ένα φεστιβάλ ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, με ποικίλο πρόγραμμα πολυμεσικών εμπειριών, γίνεται σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες, ακτιβιστές, επιμελητές, πολιτιστικούς χώρους και θεατές. Video εγκαταστάσεις, εκθέσεις, περίπατοι, workshops, masterclasses, διαδραστική τέχνη, performances και πολλά ακόμη σύγχρονα μέσα αποτελούν μέρος της δραστήριοτητας του.

Υπογραμμίζοντας το ταλέντο, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα και στηρίζοντας προοδευτικές και ενδιαφέρουσες νέες προτάσεις στη σύγχρονη τέχνη, που αντικατοπτρίζουν την queer κουλτούρα του σήμερα, το The Queer Archive Festival φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ζωηρό πυρήνα διαφορετικότητας και να ενισχύσει την κοινωνική αποδοχή και τη συμπερίληψη.

Καλλιτέχνες και επιμελητές που συμμετείχαν στο The Queer Archive festival: WolfgangTillmans, Kostis Fokas, Marina Doritis, Vasilis Kekatos, Dynno Dada, Eden Levi Am, George Striftaris, Jeanne Jacob, Sam Albatros, Gerardo Vismanos, Paola Revenioti, Matt Lambert, Aaron Moth.


Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Μάιος ’22
Τοποθεσία: Συμβατικοί και αντισυμβατικοί χώροι στο κέντρο της Αθήνας
Προθεσμία υποβολής προτάσεων: Έως 31 Ιανουαρίου 2022 μέσω της φόρμας.

Περαιτέρω πληροφορίες:
[email protected]
www.thequeerarchive.com
www.facebook.com/thequeerarchive
www.instagram.com/thequeerarchive




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!