Η Καίτη Γαρμπή για μια Συμπεριληπτική και Ολοκληρωμένη Σεξουαλική Εκπαίδευση

0
714

Η Καίτη Γαρμπή ένωσε τη φωνή της με τα πρόσωπα εκείνα που υποστηρίζουν την καμπάνια ΠΡΟχωράω.

Το Πολύχρωμο Σχολείο με τη στήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη συμμετοχή πολλών οργανώσεων από την Κοινωνία των Πολιτών, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της UNESCO, διοργανώνουν την συγκεκριμένη καμπάνια.

Ο πυρήνας των σχολείων είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες και γι’ αυτό θα πρέπει οι ανάγκες τους να τίθενται πάντα σε προτεραιότητα. Τα ζητήματα της Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας, των έμφυλων στερεοτύπων, της έμφυλης βίας και της σεξουαλικής κακοποίησης αφορούν όλες/ους/α, γιατί επηρεάζουν αποφασιστικά τη σωματική και ψυχική υγεία, περιορίζουν τις δυνατότητες, την ελευθερία, τα όνειρα των ατόμων και επηρεάζουν τις σχέσεις τους. Είναι ευθύνη όλων να πιέζουν τις κυβερνήσεις να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται η ισότιμη και καθολική απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Πολύχρωμο Σχολείο ζητά από τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και άτομα να συνυπογράψουν το σχετικό κείμενο και να συνεισφέρουν στην καμπάνια ΠΡΟχωράω.

Στόχοι της καμπάνιας είναι:

  • η θεσμοθέτηση της Συμπεριληπτικής Ολοκληρωμένης Σεξουαλικής Εκπαίδευσης ως υποχρεωτικό μάθημα σε όλες τις βαθμίδες,
  • η διαμόρφωση εξειδικευμένου αναλυτικού προγράμματος ανά τάξη,
  • η εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων,
  • η αναδιατύπωση και συμπλήρωση του αναλυτικού προγράμματος σπουδών,
  • η έκδοση οδηγού προς εκπαιδευτικούς,
  • η έκδοση εξειδικευμένης εγκυκλίου από το Υπουργείο Παιδείας σε ζητήματα για τη διαχείριση καθημερινών ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου, καθώς επίσης και έμφυλων στερεοτύπων και σεξισμού, που προκύπτουν στην σχολική ζωή και
  • η θεσμοθέτηση σταθερής επικοινωνίας με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση σε ζητήματα που αφορούν τη ΣΟΣΕ
Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!