“Για 5 ταυτότητες”: Για τα δικαστικά έξοδα 5 τρανς άτομων που εργάζονται στο σεξ

0
358

Tο 2017 ψηφίστηκε στη βουλή – μετά από χρόνιους αγώνες – το νομοσχέδιο για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου.

από την Άννα Κουρουπού

ακολουθεί διαφήμιση...

O νόμος αυτός δίνει τη δυνατότητα σε ένα τρανς άτομο να διορθώσει το καταχωρημένο φύλο γέννησης, έτσι ώστε να αντιστοιχεί, να είναι σε αρμονία με το κοινωνικό φύλο. Την ταυτότητα φύλου του, εν ολίγοις.

Σαφώς ήταν μια κατάκτηση για εμάς. Είδαμε επιτέλους ένα φως να έρχεται από την πολιτεία. Ήταν μια νίκη. Μια Πύρρειος νίκη.

Όσα τρανς άτομα ξεκίνησαν την διαδικασία είδαν πως δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα. Η πρώτη σκόπελος είναι η δικαστική απόφαση από το Ειρηνοδικείο. Που σημαίνει, πως κάποιοι δικαστές θα αξιώσουν μέσα από τη διαδικασία μιας δίκης ,αν ένα τρανς άτομο δικαιούται να είναι γυναίκα ή άντρας αντίστοιχα.

Ζητάς να πιστοποιηθεί η θηλυκότητα σου ή μη, με ακροατήριο, ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη δυσκολία είναι τα δυσανάλογα μεγάλα έξοδα που απαιτούνται εν συγκρίσει με την οικονομική δυνατότητα που βιώνουμε.

Εν καιρώ πανδημίας και ως συνέπεια αυτής, τα έκτακτα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία, δυσχεραίνουν πολύ περισσότερο τη καθημερινότητα μας, αν σκεφτεί κανείς πόσες φορές πρέπει να δείχνουμε τα στοιχεία της ταυτότητας μας για ταυτοπροσωπία από μη εκπαιδευμένους ιδιώτες.

Και πόσο αποτρεπτικό είναι στο να μπορείς να συναλλαγείς οπουδήποτε.

Όπως καταλαβαίνεις είναι πάρα πολλές οι κακοποιητικές και εξευτελιστικές συμπεριφορές σε καφετέριες, θέατρα, κομμωτήρια κλπ

Είναι άπειρες οι εκκλήσεις για βοήθεια από τρανς ωφελούμενα άτομα, καθώς ως πελάτες οφείλουν να είναι συνεπείς με τα νέα δεδομένα.

Για το σκοπό αυτό αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε όσα χρήματα μπορούμε για τα δικαστικά έξοδα, ετσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε κάποιους ανθρώπους να ζήσουν πιο αξιοπρεπώς.

Το κόστος της διαδικασίας είναι πάνω από 1200 € συνήθως.

Η δικηγόρος του Red Umbrella Athens προσφέρει τις υπηρεσίες της για 5 τρανς άτομα, εργαζόμενα στο σεξ, οπότε η τιμή ανέρχεται στα 744 €

Γνωρίζω πως η συγκυρία είναι δύσκολη για πολλούς συνανθρώπους μας.

Αν ζούσαμε σε μια άλλη κοινωνία με ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα δεν θα χρειαζόταν μια τέτοια έκκληση.

Δεν είναι όμως έτσι.

Ακόμη και ένα ευρώ θα κάνει τη διαφορά.

Σας ευχαριστούμε.

Μπορείτε να βοηθήσετε εδώ