Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας θα υποβάλλει μήνυση για σεξιστικούς και τρανσφοβικούς ισχυρισμούς

22/12/2021

Η Μπριζίτ Μακρόν, σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν και πρώτη κυρία της Γαλλίας, φέρεται να σχεδιάζει να προβεί σε μηνύσεις μετά από μια θεωρία συνομωσίας ότι είναι τρανς.

Η φήμη έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο γαλλικό Twitter και αρχικά διαδόθηκε από την ακροδεξιά, αντισημιτική, αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ έκδοση, Faits et Documents.

Σύμφωνα με το γαλλικό δημοσίευμα Numerama, η δημοσιογράφος Natacha Rey είπε ότι είχε αναλάβει μια τριετή έρευνα για την Μπριζίτ Μακρόν και μίλησε με «πολλούς ειδικούς», οδηγώντας την στο συμπέρασμα ότι η Πρώτη Κυρία είναι τρανς.

Η Numerama περιέγραψε τη θεωρία συνωμοσίας ως «σεξιστική» και «τρανσφοβική», καθώς η Μακρόν έχει συχνά επικριθεί δημόσια για την εμφάνισή της. Επίσης ο ισχυρισμός αυτός προωθεί την ιδέα ότι το να είσαι τρανς είναι ντροπή ή επικίνδυνο.

Το hashtag με το υποτιθέμενο deadname της Μακρόν άρχισε να γίνεται δημοφιλές στο Twitter, με τους χρήστες να υποστηρίζουν ότι η «απόδειξη» ότι η Μακρόν είναι τρανς περιλάμβανε ότι υπάρχουν λίγες δημόσιες φωτογραφίες της στα νιάτα της.

Αποκαλύπτοντας τις πραγματικές της προθέσεις, η Rey είπε επίσης ότι έχει έγγραφα που αποδεικνύουν τη θεωρία της που φυλάσσονται «σε σφραγισμένο φάκελο υπό τη φροντίδα ενός δικηγόρου» και ότι θα τα δημοσιεύσει την ημέρα που η Γαλλία θα κάνει του εμβολιασμούς υποχρεωτικούς.

Η Μακρόν σχεδιάζει τώρα να κινήσει νομικά μέτρα κατά των δημιουργών της συνωμοσίας, σύμφωνα με τη Le Figaro.




Δες και αυτό!