Proud Seniors Greece: Μια ενδιαφέρουσα γνωριμία με το Ινστιτούτο Prolepsis

20/12/2021
από

To Ινστιτούτο Prolepsis και οι Proud Seniors Greece (Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50+) είχαν την χαρά να γνωριστούν διαδικτυακά και να παρουσιάσουν τις οργανώσεις και το έργο τους.

Η κα Ελένη Φαγογενη και η κα Χρύσα Γρηγοροπούλου εκ μέρους του Ινστιτούτου Prolepsis, μας μίλησαν για το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία το οποίο στοχεύει στην καταπολέμηση της μοναξιάς στην Τρίτη Ηλικία.

Επιπλέον, ανέλυσαν κάποια στατιστικά στοιχεία αναφορικά με την επίδραση της μοναξιάς στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Στη συνέχεια, άνοιξε μία σημαντική πρώτη συζήτηση για το πως θα μπορούσαν να ωφεληθούν η μια οργάνωση από τις δράσεις της άλλης για το καλό των μελών μας, αλλά και πως θα μπορέσουμε να αλληλεπιδράσουμε προς ένα κοινό στόχο.

Από τους Proud Seniors Greece (Ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50 και άνω) παρέστησαν στην συζήτηση οι Γιάννος Κανελλόπουλος, Αικατερίνη Κονταρίνη και Φαίη Καλαφάτη, αναλύοντας τους τρεις βασικούς λειτουργικούς άξονες της οργάνωσης: Διαμεσολάβηση, Ψυχαγωγία και Πολιτική Δράση, εξηγώντας που εξυπηρετούν και που βοηθάνε στην λειτουργία της συλλογικότητας.

Η συζήτηση έκλεισε αφήνοντας στα άτομα που συμμετείχαν μια πρώτη πολύ καλή θετική γνωριμία και το επόμενο βήμα την ερχόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αρχές του νέου έτους με σκοπό πιθανές συνεργασίες και αλληλεπίδραση μεταξύ των φορέων.




Δες και αυτό!