Δάσκαλοι φόρεσαν φούστες και έβαψαν τα νύχια τους για να υποστηρίξουν νεαρό τρανς άτομο

20/12/2021
από

Οι δάσκαλοι στου σχολείου CEIP César Barrios de Lepe στην πόλη Huelva της Ισπάνιας ξεκίνησαν μια εκστρατεία για να υποστηρίξουν ένα τρανς παιδί που πηγαίνει στο Δημοτικό, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ενάντια στην τρανσφοβία.

Για τον λόγο αυτό εδώ και λίγες μέρες πηγαίνουν σχολείο με φούστες και βαμμένα νύχια. Αυτό ξεκίνησε όταν ανακάλυψαν το έντονο εκφοβισμό που δεχόταν το παιδί.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο διευθυντής του κέντρου, Χοακίν Ερνάντες, εξήγησε ότι όλα ξεκίνησαν όταν έφθασαν στα αυτιά των δασκάλων ότι ένα παιδί στο σχολείο «δεχόταν προσβολές και κάποιες ταπεινώσεις από άλλους συναδέλφους επειδή πήγε με βαμμένα νύχια».

Οι δάσκαλοι ξεκίνησαν αυτήν την πρωτοβουλία με σκοπό να «ανοίξουν συζήτηση» στα σχολικά κέντρα και στην κοινωνία. Ο διευθυντής του CEIP César Barrios τόνισε ότι αυτό που επιδιώκεται είναι να «αυξήσει την ευαισθητοποίηση» ώστε να μην επαναληφθούν αυτά τα περιστατικά.

Όσον αφορά στο ανήλικο παιδί, το οποίο είναι έντεκα ετών, ο Ερνάντες τόνισε ότι είναι «ντροπαλό» αλλά ότι συνεχίζει να πηγαίνει στο σχολείο «με απόλυτη κανονικότητα», καθώς και ότι συμφωνεί να συνεχιστεί αυτή η πρωτοβουλία με τους δασκάλους να διδάσκουν φορώντας φούστες.

Ανέφερε, επίσης, ότι πολλοί από τους μαθητές έχουν αρχίσει να έρχονται με βαμμένα νύχια, μερικοί από τους οποίους είναι «ακριβώς οι ίδιοι που του είπαν άσχημα πράγματα».




Δες και αυτό!