Ένοχος για σκηνοθεσία εγκλήματος μίσους ο Jussie Smollett

10/12/2021
από

Ο ηθοποιός Jussie Smollett, ο άλλοτε πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού δράματος «Empire», κρίθηκε ένοχος την Πέμπτη για την σκηνοθεσία μιας ομοφοβικής επίθεσης εναντίον του.

Οι εισαγγελείς αποφάσισαν ότι ο Smollett είπε ψέματα στην αστυνομία, όταν κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση σε έναν σκοτεινό δρόμο του Σικάγο από δύο μασκοφόρους, τον Ιανουάριο του 2019.

Ο Smollett είχε υποστηρίξει πως οι άγνωστοι του πέρασαν μια θηλιά στον λαιμό και του έριξαν χημικές ουσίες ενώ φώναζαν ρατσιστικές και ομοφοβικές βρισιές.

Η αστυνομία συνέλαβε τον ηθοποιό έναν μήνα μετά την φερόμενη επίθεση, λέγοντας ότι πλήρωσε δύο αδέρφια 3.500 δολάρια για να οργανώσουν την επίθεση. Ο ίδιος δήλωσε αθώος.

Τα δύο αδέρφια, ο Abimbola και ο Olabinjo Osundairo, κατέθεσαν ότι ο Smollett τους πλήρωσε για να συμμετάσχουν σε μια ψεύτικη επίθεση και τους έδωσε οδηγίες για το πώς να του επιτεθούν. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο ηθοποιός πήρε το βήμα και αμφισβήτησε τις δηλώσεις τους.

Ένας γιατρός του τμήματος επειγόντων περιστατικών που περιέθαλψε τον Smollett τη νύχτα της επίθεσης είπε στο δικαστήριο ότι ο ηθοποιός υπέστη αληθινούς τραυματισμούς.

Η καριέρα του Smollett έμεινε στάσιμη μετά το περιστατικό.




Δες και αυτό!