H LP κάνει πάντα αισθητή την παρουσία της

08/12/2021

Η LP (Laura Pergolizzi) κάνοντας διεθνή καριέρα, «ξαναχτυπά» και βγάζει το νέο της άλμπουμ “Churches” από την Panik Records. Το τελευταίο ενάμιση χρόνο, η τραγουδίστρια και στιχουργός, συγκέντρωσε πάνω από 2 δισεκατομμύρια streams, κυκλοφόρησε 5 singles από το album τα οποία ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια streams/προβολές συνολικά.

από τη Βίκυ Αναγνωστοπούλου

Πώς αισθάνεσαι για το νέο σου άλμπουμ;

Νιώθω πραγματικά υπέροχα. 

Ποια είναι η πηγή της έμπνευσή σου για τα τραγούδια σου; Αντλείς θέματα από την προσωπική σου ζωή;

Ναι, φυσικά και αντλώ θέματα από την προσωπική μου ζωή. Απλώς έτσι νιώθω και αυτό εκφράζω μέσα από τα τραγούδια μου. Γιατί να μιλήσω και να ασχοληθώ για κάτι που δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω καλά, είναι αυτό που έχω βιώσει εγώ η ίδια και το κάνω τραγούδι.

Τι σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη; Έχεις βρει αυτό που ψάχνεις στη ζωή σου ή ακόμα συνεχίζεις και ψάχνεις γι’ αυτό;  

Πραγματικά πιστεύω ότι το έχω βρει. Αλλά είμαι πάντα ανοιχτή και ψάχνω για πράγματα που μ’ ενδιαφέρουν, όπως πιστεύω ότι κάνουμε όλοι. Προσπαθούμε να έχουμε στη ζωή μας, αυτά που μας ενδιαφέρουν, μας εγείρουν το ενδιαφέρον και την φαντασία.

Θα ήθελες να βρεις έναν άνθρωπο, με τον οποίο θα πορευτείς το υπόλοιπο της ζωής σου;

Δεν θέλω να κάνω προγραμματισμό, παίρνω τη ζωή όπως έρχεται. Αν είναι να συμβεί, θα συμβεί. Πιστεύω ότι δεν μπορείς να προγραμματίσεις κάτι τέτοιο, αν στο φέρει η ζωή έχει καλώς, αν πάλι δεν τύχει να σου συμβεί και πάλι είναι οκ. 

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, τα ομόφυλα ζευγάρια ακόμη δεν μπορούν να τεκνοθετήσουν. 

Αν κάποιο ομόφυλο ζευγάρι θέλει να αποκτήσει παιδί, πρέπει να το κάνει χωρίς να έχει ενδοιασμούς, εφόσον το έχει σκεφτεί καλά και το επιθυμεί πραγματικά. Σε αντίθεση με τα ετερόφυλα ζευγάρια που κάνουν πολλές φορές παιδιά χωρίς να τα θέλουν πραγματικά, απλώς και μόνο επειδή η απόκτηση των παιδιών είναι ένα κοινωνικό στερεότυπο για την κοινωνία. Α, και κάτι άλλο χρειάζονται αρκετά χρήματα για να μεγαλώσεις ένα παιδί, οπότε πρέπει να είσαι πολύ υπεύθυνος μ’ αυτό, φροντίζοντας να του εξασφαλίζεις τα προς το ζην. 

Θα μας εξομολογηθείς κάτι, που δεν έχεις πει πουθενά αλλού, αλλά θα ήθελες να το ακούσουν άτομα που ανήκουν στην κοινότητα;

Πάντα κάνω αισθητή την παρουσία μου σχετικά με αυτό που νιώθω. Δεν έχω πραγματικά να κρύψω τίποτα. Είμαι gay και αποτελώ μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Προφανώς και είμαι υποστηρικτή προς αυτήν. Αυτό που θέλω να σας πω, είναι να δείτε την ταινία: “I love my dead gay son” – Heathers.

Πιστεύεις ότι οι άνθρωποι έχουν αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τα ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας γενικά; Αισθάνεσαι ότι έχει βελτιωθεί κάπως ο τρόπος που επικοινωνούνται θέματα της κοινότητας στο πέρασμα του χρόνου;

Απόλυτα, καμία σχέση με το παρελθόν. Πλέον πιστεύω ότι επικοινωνούμε αυτό που θέλουμε και χρειαζόμαστε. Άσχετα με το αν οι άνθρωποι που εισπράττουν την επικοινωνία αυτή, το δέχονται με τον τρόπο που θα επιθυμούσαμε. Αυτή είναι μία άλλη κουβέντα που ανήκει σε άλλη συζήτηση. Πιστεύω ότι πάντα υπάρχει πολύ περιθώριο βελτίωσης όσον αφορά το επίπεδο αποδοχής της διαφορετικότητας των ανθρώπων.

Θα κάνεις κάποιο τουρ για το νέο σου άλμπουμ; Ποια είναι τα επόμενά σου σχέδια;

Ναι θα κάνω ένα πολύ μεγάλο τουρ με πολλές συναυλίες για το νέο μου άλμπουμ σε όλο τον κόσμο. Η ευρωπαϊκή περιοδεία θα ξεκινήσει το 2022, στα πλαίσια της προώθησης του “Churches”. Θα ξεκινήσει την 21η Ιανουαρίου από το O2 Academy στο Leeds της Αγγλίας και θα ολοκληρωθεί στις 13 Μαρτίου στο France’s Salle Pleyel του Παρισιού μετά από 30 shows. Τα σχέδια μου γενικά είναι να συνεχίσω να κάνω συναυλίες, να εμπνέομαι από τη ζωή και να φτιάχνω συνεχώς νέους δίσκους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Σ’ ευχαριστούμε πολύ και εμείς.

 




Δες και αυτό!