100 τεύχη Antivirus – 100 τεύχη ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορίες

Το 100ό μας τεύχος αποκτά επετειακό χαρακτήρα και μοιράζεται την ιστορία μίας εμβληματικής φιγούρας για τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

Η Πάολα Ρεβενιώτη γίνεται το κεντρικό πρόσωπο του περιοδικού, σε μια εξομολογητική συνέντευξη χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

Πάολα Ρεβενιώτη
Εξώφυλλο περιοδικού Antivirus No 100 Πάολα Ρεβενιώτη

Επιπλέον, με αφορμή τα “40 χρόνια HIV” κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο, σε μια προσπάθεια να δούμε πόσο έχει αλλάξει η ζωή για τα άτομα που ζουν με τον HIV, ενώ διερωτόμαστε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στον χώρο εργασίας.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις γνωστές μας στήλες μόδας, πολιτισμού, υγείας κλπ.

Παράλαβε το νέο τεύχος στον χώρο σου, χωρίς χρέωση. Για να εγγραφείς στη δωρεάν συνδρομητική υπηρεσία πάτα εδώ

Editorial 100

Ήταν πριν λίγες μέρες, όταν ένα νεαρό ΛΟΑΤ+ άτομο πέρασε από τα γραφεία του περιοδικού μας. Είχε πρόσφατα μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα λίγα τετράγωνα πιο πάνω και θέλησε να μας επισκεφθεί, για να μας γνωρίσει κι από κοντά. «Σας πέτυχα στο Internet δύο χρόνια πριν. Όσο ζούσα με τους δικούς μου, δεν μπορούσα να σας διαβάσω συχνά, γιατί φοβόμουν. Μου κρατούσατε, πάντως, παρέα». Μας εξήγησε ότι έφυγε από την (επαρχιακή) πόλη όπου ζούσε, γιατί ήταν δύσκολα. «Τώρα, όμως είναι οκ», μας λέει. «Έχω και εσάς δίπλα μου, δεν είμαι τόσο μόνο». Φεύγοντας, μας ρωτάει σχετικά με το πότε βγαίνει το επόμενο τεύχος. Θα είναι, βλέπετε, το πρώτο που θα το διαβάσει ξεφυλλίζοντας ελεύθερα και όχι κρυφά μέσα από μια οθόνη. «Σε λίγες μέρες» του απαντάμε και μας αποχαιρετά. Φτάσαμε αισίως στα 100 τεύχη Antivirus. Μπορεί φυσικά εμείς να μετράμε «100», υπάρχουν ωστόσο πολλά άτομα εκεί έξω, που μόλις μέτρησαν το «1». Το μόνο, λοιπόν, που αξίζει να ευχηθούμε είναι τα επόμενα 100 να τα μετρήσουμε όλ@ μαζί.

Υ.Γ. Στο εξώφυλλο του 100ου μας τεύχους είναι η Πάολα Ρεβενιώτη. Το αγαπάμε αυτό το εξώφυλλο κι ας το αργήσαμε. Καλή χρονιά!

Βασίλης Θανόπουλος

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.