Ιταλίδα Ολυμπιονίκης έκανε coming out ως κουήρ

06/12/2021
από

Η βραβευμένη με χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο πυγμάχος, Ίρμα Τέστα, έκανε coming out ως queer, λέγοντας ότι η επιτυχία της στους Αγώνες του Τόκιο της έδωσαν τη δύναμη να μιλήσει ανοιχτά για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό.

«Οι άνθρωποι που είναι κοντά μου το γνωρίζουν χρόνια, αλλά νομίζω ότι είναι σωστό να το πω σε όλους τώρα», είπε στην ιταλική έκδοση του Vanity Fair.

«Το να μιλάμε για σεξουαλικό προσανατολισμό στον κόσμο του αθλητισμού έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί περιμένουμε από τους πρωταθλητές να είναι τέλειοι. Και για πολλούς η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να είναι μια ατέλεια».

«Πολλοί αθλητές μένουν σιωπηλοί και κρύβονται από φόβο μήπως βλάψουν την εικόνα τους. Και για μένα, έτσι ήταν μέχρι πριν από λίγους μήνες. Αλλά αυτό το μετάλλιο στο Τόκιο έγινε η ασπίδα μου – τώρα που η αθλήτρια Ίρμα είναι ασφαλής, η γυναίκα Ίρμα μπορεί να είναι ειλικρινής».

«Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από διακρίσεις, που υφίστανται εκφοβισμό, που δεν μπορούν να χτίσουν μια ζωή για τον εαυτό τους επειδή δεν ξέρουν πώς να σχετιστούν με μια κοινωνία που τους είναι εχθρική».

Η Τέστα δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν θέλει να βάλει κάποια ταμπέλα στον σεξουαλικό της προσανατολισμό.

«Δεν λέω ότι είμαι λεσβία γιατί μπορεί να υπάρξει και ένας άντρας στο μέλλον μου. Από μικρό κορίτσι με έλκουν οι γυναίκες, αλλά μερικές φορές ένιωθα έλξη και για άντρες. Οι ετικέτες πρέπει να υπάρχουν: για να γίνουν τα πράγματα κατανοητά πρέπει πρώτα να περάσουμε από τις ετικέτες. Αλλά δεν τις χρησιμοποιώ γιατί δεν μου αρέσουν».




Δες και αυτό!