Τα Μπαρμπέιντος έγιναν η νεότερη δημοκρατία στον πλανήτη με την Ριάνα εθνική ηρωίδα τους

30/11/2021
από

Η Ριάνα ανακηρύχθηκε εθνική ηρωίδα από την πρωθυπουργό των Μπαρμπέιντος, Μία Μότλεϊ, καθώς η χώρα έγινε η νεότερη δημοκρατία στον πλανήτη.

Στην τραγουδίστρια απονεμήθηκε η εθνική τιμή από την πατρίδα της στην τηλεοπτική τελετή ορκωμοσίας της πρώτου προέδρου της χώρας.

Η ιστορική τελετή έσπασε τους δεσμούς των Μπαρμπέιντος με τη βρετανική μοναρχία, με την Σάντρα Μέισον να ορκίζεται ως η πρώτη πρόεδρος, τερματίζοντας τον ρόλο της βασίλισσας ως αρχηγού κράτους.

Η Μότλεϊ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της τελετής ότι η Ριάνα θα γίνει μέλος του Τάγματος των Εθνικών Ηρώων.

Η πρωθυπουργός παρέθεσε τους στίχους της ίδιας της τραγουδίστριας στην τελετή, λέγοντας στη Ριάνα: «Μακάρι να συνεχίσεις να λάμπεις σαν διαμάντι και να τιμάς το έθνος σου με τα λόγια σου, με τις πράξεις σου και να πιστεύεις όπου κι αν πας».

«Η δημοκρατία των Μπαρμπέιντος σάλπαρε στο παρθενικό ταξίδι της», δήλωσε η πρώτη πρόεδρος. «Η χώρα μας πρέπει να κάνει μεγάλα όνειρα και να μάχεται να τα υλοποιήσει», συμπλήρωσε.

«Η δημιουργία αυτής της δημοκρατίας αποτελεί μια νέα αρχή», δήλωσε από την πλευρά του ο πρίγκιπας Κάρολος, που έφτασε την Κυριακή στο νησί, προκειμένου να παραστεί στην τελετή. «Από τις σκοτεινές ημέρες του παρελθόντος μας και τη φρικτή θηριωδία της δουλείας, που έχει κηλιδώσει για πάντα την ιστορία μας, οι άνθρωποι αυτού του νησιού χάραξαν το μονοπάτι τους με εξαιρετικό σθένος», συμπλήρωσε.




Δες και αυτό!