Βοηθώντας την Ντενίζ, μια τρανς γυναίκα που βρήκε καταφύγιο στη χώρα μας

30/11/2021
από

Η Ντενίζ είναι κούρδισσα, προσφύγισσα, τρανς γυναίκα

Η Ντενίζ σε λίγους μήνες θα πάει στη συνέντευξη της με την Υπηρεσία Ασύλου μετά από 3,5 χρόνια αναμονής και θα είναι η πρώτη τρανς γυναίκα και ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια από την Τουρκία που θα ζητήσει να αναγνωριστεί ως πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα.

Μια εκστρατεία με στόχο την οικονομική ενίσχυση της Ντενίζ έχει ξεκινήσει στο διαδίκτυο, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τη φυλομετάβασή της.

“Κανείς δεν επιλέγει πρόθυμα να είναι πρόσφυγας, αλλά γίνεται για να γλιτώσει τον θάνατο, τον πόλεμο ή τη δίωξη. Στην περίπτωσή μου, έπρεπε να ζητήσω άσυλο για να μην σκοτωθώ ή συλληφθώ λόγω του γνωστού μίσους της κοινωνίας στην Τουρκία κατά των τρανς γυναικών, καθώς και των συνεχών στόχων της κυβέρνησης εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστών. Γλίτωσα από έναν πιθανό φόνο ή την κράτηση σε φυλακές που χρησιμοποιούνται από το κράτος για βασανιστήρια και κακομεταχείριση.

Σήμερα, απέκτησα τη σωματική μου ελευθερία και όμως συνεχίζω να παλεύω τα τελευταία 3,5 χρόνια για να ελευθερώσω την ψυχή μου που ήταν φυλακισμένη μέσα σε ένα σώμα για περίπου 30 χρόνια. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς το εισόδημα που βγάζω ως εργαζόμενη στην Ελλάδα είναι αρκετό για να καλύψει μόνο το ενοίκιο, τους λογαριασμούς και τα καθημερινά μου έξοδα. Επιπλέον, λόγω της οικονομικής κατάστασης, δεν μπορώ να λάβω καμία βοήθεια για τη φυλομετάβασή μου.

Μόνο με την αλληλεγγύη σας, θα μπορέσω να ελευθερώσω πλήρως την ψυχή μου από την 30χρονη φυλάκισή της  έτσι ώστε να μεταμορφώσω το σώμα μου με τρόπο ώστε να το ενώσω με την ψυχή μου.

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για την οικονομική και ηθική σας στήριξη και τα μηνύματα αλληλεγγύης σας. Ελπίζω μια μέρα να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε μαζί το ουράνιο τόξο κάτω από τον ουρανό που είναι ελεύθερο, δίκαιο, ίσο και χωρίς σύνορα”.

Μπορείτε να βοηθήσετε την Ντενίζ εδώ




Δες και αυτό!