“Μετά την επίθεση φοβόμαστε να πιάσουμε ο ένας το χέρι του άλλου”

0
516

Ότι δε θα περπατήσουν ξανά χέρι-χέρι δημοσίως, δήλωσαν δύο νέοι άνδρες που δέχθηκαν πρόσφατα ομοφοβική επίθεση από μια συμμορία στη Μ. Βρετανία.

Ήταν στις 23/11, όταν ο 21χρονος Ryan Winnar και ο 18χρονος φίλος του, Max Green, γρονθοκοπήθηκαν και χτυπήθηκαν με ένα σφυρί, καθώς επέστρεφαν από το σπίτι ενός συγγενή στο Ράντκλιφ.

Αφού δέχθηκαν λεκτική κακοποίηση, επειδή κρατιόντουσαν χέρι – χέρι, η ομάδα των πέντε που φορούσαν μάσκες τους επιτέθηκαν άγρια.

Ο Ryan έχει υποστεί σπάσιμο στην μύτη και κάταγμα στο μάγουλο ενώ ο Max
υπέστη βαθύ κόψιμο στο κεφάλι.

“Συνεχίσαμε να περπατάμε καθώς δεν είχαμε καμία πρόθεση να ξεκινήσουμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση μαζί τους”, δήλωσε ο Ryan. “Άρχισαν να μας επιτίθενται, να μας γρονθοκοπούν και να μας κλωτσούν, και με χτυπούσαν στα γόνατα με ένα σφυρί”

“Θυμάμαι να τους ακούω να λένε στον Max να αδειάσει τις τσέπες του και να τους
δώσει ό,τι είχε. Μετά όλοι ήρθαν σε μένα και με χτύπησαν για το παλτό μου. Στη συνέχεια, πήραν το τηλέφωνο, την τσάντα, τα παπούτσια, τις τραπεζικές κάρτες, τα κλειδιά –
όλα μου τα υπάρχοντα”.

Το ζευγάρι φοβάται πλέον να κυκλοφορήσει δημόσια.

“Δεν νομίζω ότι θα περπατήσω ποτέ ξανά γύρω από το Ράντκλιφ”, είπε ο Ryan. “Δε θα μπορέσω ποτέ ξανά να κρατήσω το χέρι του φίλου μου στον δρόμο. Θα έπρεπε να μπορώ να περπατάω και να κρατάω το χέρι του φίλου μου χωρίς να φοβάμαι ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα σου συμβεί ποτέ, αλλά τώρα έχει συμβεί”.

Ο Ryan μοιράστηκε τις λεπτομέρειες της επίθεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είπε ότι ήταν «συγκινημένος» από την υποστήριξη του κόσμου.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ επιβεβαίωσε ότι έλαβε αναφορές για ληστεία στην οδό αυτή, στο Ράντκλιφ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: “Οι έρευνες δείχνουν ότι μια ομάδα περίπου πέντε
ατόμων, φορώντας μάσκες, πλησίασε δύο άνδρες πριν τους επιτεθεί και τους κλέψει. Οι άνδρες υπέστησαν επίσης λεκτική κακοποίηση από την ομάδα. Δεν έχουν γίνει συλλήψεις και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη”.