Ένα νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα σε οργανώσεις που βασίζονται στη θρησκεία να δίνουν προτεραιότητα στην πρόσληψη και απασχόληση ατόμων βάσει πίστης, εισήγαγε η Αυστραλία.

Η θρησκευτική ελευθερία βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής στην Αυστραλία εδώ και χρόνια, εν μέσω ανησυχίας ορισμένων ότι οι εκκλησίες, τα σχολεία και οι χώροι εργασίας δεν μπορούν να εκφράσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Σε μια κίνηση που θεωρείται ότι στοχεύει τους θρησκευόμενους ψηφοφόρους, ο πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον είπε ότι η νομοθεσία θα προστατεύει τους ανθρώπους που εκφράζουν τη θρησκευτική τους πίστη εκτός του χώρου εργασίας, εφόσον δεν προκαλεί οικονομική ζημιά στον εργοδότη τους.

«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να ακυρώνονται, να διώκονται ή να δυσφημίζονται επειδή οι πεποιθήσεις τους είναι διαφορετικές από τις πεποιθήσεις κάποιου άλλου», είπε ο Μόρισον, ένας πιστός Χριστιανόςς, καθώς εισήγαγε το νομοσχέδιο στην Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου.

Ο Μόρισον υποστήριξε ότι η νομοθεσία θα προστατεύει επίσης τους Αυστραλούς που κάνουν «δηλώσεις σχετικά με την πίστη τους» από νόμους περί διακρίσεων, αλλά μόνο εάν αυτές οι δηλώσεις «δεν απειλούν, εκφοβίζουν, παρενοχλούν ή δυσφημούν ένα άτομο ή μια ομάδα».

Ο υπάρχων νόμος της Αυστραλίας για τις διακρίσεις επιτρέπει στα σχολεία να διώχνουν μαθητές ή να απολύουν δασκάλους επειδή είναι ομοφυλόφιλοι. Ο Μόρισον δεσμεύτηκε το 2018 να αλλάξει τη νομοθεσία.

Οι ΛΟΑΤ+ ομάδες επέκριναν το νέο νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι θα επιτρέψει τις διακρίσεις σε βάρος ΛΟΑΤ+ μαθητών και δασκάλων, καθώς επιτρέπει την προτεραιότητα στην πρόσληψη και την εγγραφή ατόμων με βάση την πίστη.

Το νομοσχέδιο έχει επίσης διχάσει το κοινοβούλιο.

Η νομοθεσία θα τεθεί σε ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα στην Κάτω Βουλή, αλλά απέχει πολύ από το να περάσει σε νόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.