Γι΄αυτούς που προτιμούν το GNTM από τις Άγριες Μέλισσες γιατί δεν έδειξε κάποιο γκέι φιλί

25/11/2021

Αρκετά ήταν τα σχόλια που δεχθήκαμε, με αφορμή την προβολή του γκέι φιλιού στις Άγριες Μέλισσες.

Από ακραία ομοφοβικά που ζητούσαν να καούμε στην κόλαση, μέχρι εκείνα με μία προβοκατόρικη μετριοπάθεια, που προβληματίζονταν “γιατί έχουμε ανάγκη από γκέι φιλιά στην τηλεόραση;“, ή “γιατί πρέπει να μας απασχολεί τι κάνει κάποιος στο κρεββάτι του;”. Φυσικά, πάντα, με την επισήμανση ότι δεν έχουν πρόβλημα με τους γκέι (σ.σ. αρκεί να μην προκαλούν).

Κάποια, μάλιστα, απ΄αυτά τα “μετριοπαθή” σχόλια εξελίχθηκαν σε απόψεις, που φιλοξενήθηκαν σε ιντερνετικά μέσα. Όπως για παράδειγμα, η άποψη μιας δημοσιογράφου στην Sportime, η οποία αφιέρωσε 300 λέξεις για να μας εξηγήσει, γιατί προτίμα το GNTM από τις Άγριες Μέλισσες.

Ας διαβάσουμε κάποια από τα επιχειρήματά της:

“Οι Άγριες Μέλισσες επέλεξαν μια σκηνή που δεν έπρεπε να προβληθεί ποτέ στον ΑΝΤ1. Ένα gay ζευγάρι να φιλιέται και να το βλέπουμε μέσα στα μάτια μας. Το GNTM το έκανε με τον πλέον διακριτικό τρόπο. Πολύ όμορφα, πολύ κομψά, πολύ τρυφερά.

Επί προσωπικού, το πρόβλημα μου με τέτοιες καταστάσεις είναι να μην μπερδεύεται ένα παιδί όταν κοιτάζει κάτι στην τηλεόραση. Το φιλί ανάμεσα σε δύο άνδρες αποτελεί σύγχυση στον εγκέφαλο ενός 10χρονου ή 12χρονου. Ασφαλώς και τα περί γονικής συναίνεσης τα ακούω βερεσέ. Τη σήμερον ημέρα όλα αυτά έρχονται φάτσα φόρα στα παιδιά μας”.

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος αναφέρεται σε έναν παίκτη του GNTM και συγκεκριμένα στη σκηνή που αγκαλιάζεται με έναν φίλο του. Αν και ο εν λόγω παίκτης δεν έχει αναφερθεί στη σεξουαλικότητα του, η δημοσιογράφος του κάνει ένα τύπου outing με το επιχείρημα, “αφήνει να εννοηθεί πως η προτίμησή του είναι στους άνδρες…”. Ας δούμε, όμως τι λέει για τη συγκεκριμένη σκηνή.

Στο STAR δεν επέλεξαν καν τη λέξη σύντροφος. Απλά φίλος. Χωρίς πολλά πολλά. Άφησαν την εικόνα και το συναίσθημα να μιλήσει από μόνο του. Κι αυτό ήταν και το σωστό. Οι σκηνές μεταξύ τους δεν ενοχλούσαν…”

“Το ριάλιτι μόδας πέρασε ένα πολύ όμορφο μήνυμα, χωρίς να προκαλέσει. Παράλληλα έδειξε πως είναι να στηρίζεις έμπρακτα τη διαφορετικότητα, με σκηνές που μόνο έντονα συναισθήματα μπορούν να προκαλέσουν. Σπάνιο ένα ριάλιτι να δείχνει τον ορθό δρόμο σε έναν εκπρόσωπο από τη μυθοπλασία. Βέβαια σε ότι έχει να κάνει με την τηλεθέαση απογοητεύουν αμφότρερα. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Η τηλεθέαση από μόνη της δηλαδή.”

Θα μου πείτε, τώρα, γιατί να ασχοληθούμε με την εν λόγω (ομοφοβική) κυρία αλλά και το συγκεκριμένο μέσο; Ίσως γιατί είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, να αναφερθούμε σε μια μορφή ομοφοβίας, που αν και δεν ζητά να καούμε – εμείς οι ομοφυλόφιλοι – στην κόλαση, είναι εξίσου κακοποιητική και απαράδεκτη. Γιατί θέτει περιορισμούς και προϋποθέσεις στο πώς πρέπει να υπάρχουμε. Και πιστέψτε με δεν υπάρχει τίποτα πιο ομοφοβικό απ΄αυτό.

(γκέι) Φιλιά!!

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!