Μια (ακόμη) υπέροχη συνέντευξη από τον Φώτη Σεργουλόπουλο

0
1121

Στην εκπομπή της ΕΡΤ, “Αυτός και ο Άλλος” ήταν καλεσμένος ο Φώτης Σεργουλόπουλος

Ο παρουσιαστής μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην περίοδο που ανακάλυψε τη σεξουαλικότητά του αλλά και στον γιο του που του ζητάει αδελφάκι.

“Στο σχολείο είχα ερωτική σχέση με κορίτσια, και αυτό έσβηνε κάπως το ότι ήμουν ένα γκέι αγόρι. Το προσπαθούσα, το πάλευα. Αλλά το μυαλό μέσα έβραζε, είχα χιλιάδες πράγματα στο μυαλό μου”.

“Όταν το ανακάλυψα αγχώθηκα. Δεν ήξερα πώς να το εκφράσω ερωτικά. Αυτό που με έσωσε ήταν μπήκα στη δραματική σχολή, σε ένα περιβάλλον ανοιχτόμυαλο. Τότε βρήκα όμοιούς μου. Τότε βέβαια ήμασταν ό,τι λάχει. Στον στρατό πήγα μετά τη δραματική σχολή. Μπήκα 21 ετών και με πάνε στην Κρήτη. Μπήκα σε μια ιστορία που έκανα παρέα με luben ανθρώπους στην Κρήτη. Ένας δούλευε ως τσατσά σε οίκο ανοχής. Εκεί γνώρισα τη Βούλα και κάναμε παρέα. Πήγαινα εκεί καθόμουν στο σαλονάκι και τα λέγαμε με τη Βούλα. Να πω ότι οι οίκοι ανοχής μου αρέσουν πάρα πολύ”.

Ακόμα ο ηθοποιός τόνισε ότι όταν μιλησε για τη σεξουαλικοτητά του έφυγε ένα βάρος από πάνω του.

“Λέω Πέτρο δεν λέμε και αυτό το θέμα να τελειώνουμε;…Το κανάλι που ήμουν τότε δεν χάρηκε”. “Δεν την είδα την εκπομπή, είχα βγει έξω, δεν ήθελα να το δω”.

Για το γιο του είπε:

“Αισθάνθηκα μπαμπάς όταν άρχισα να του μαθαίνω τα πρώτα πράγματα. Μου έχει ζητήσει αδερφάκι, δεν το σκέφτομαι. Θα ήθελα να έχω και 2 και 3 παιδιά, αλλά δεν γίνεται, δεν θέλω άλλο. Νομίζω ότι έχει πάρει την απροσεξία μου, τη θεατρικότητα και το χιούμορ. Με τον Γιώργο μου αρέσει να βλέπουμε ταινίες, να τραγουδάμε, να πηγαίνουμε ταξίδια. Θα ήθελα να του μεταδώσω την τιμιότητα, την ελευθερία, τον ρατσισμό, του έχω μιλήσει γι’ αυτά. Ο Γιώργος είναι μία από τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου”.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!