Σάτυροι και Μαινάδες: Το φεστιβάλ πορνό ταινιών της Αθήνας επιστρέφει τον Δεκέμβριο

22/11/2021
από

Η δεύτερη έκδοση του Σάτυροι και Μαινάδες: το φεστιβάλ πορνό ταινιών της Αθήνας θα γίνει διαδικτυακά τον Δεκέμβριο.

121 ταινίες μικρού μήκους και 3 μεγάλου θα είναι διαθέσιμες για θέαση για 10 μέρες από την πλατφόρμα του PINKLABEL.TV .

Οι ταινίες θα είναι οργανωμένες σε δεκατρία προγράμματα με αντίτιμο ένα εισιτήριο περίπου 15€. Οι θεατές μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριο ΜΟΝΟ μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου τα μεσάνυχτα. (25% των εσόδων από τα εισιτήρια θα πάνε για τα δικαστικά έξοδα της οικογένειας του Ζακ/Zackie Oh.)

Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Διαγωνισμός


Λίστα προγραμμάτων:

1. Ταινία Έναρξης: Female Ejaculation
2. Πρόγραμμα Εραστές:
3. Πρόγραμμα Ευφροσύνη
4. Πρόγραμμα Δεφεστικά
5. Πρόγραμμα Λυσιστράτη
6. Πρόγραμμα Σαπφώ
7. Πρόγραμμα Γανυμήδης
8. Πρόγραμμα Τειρεσίας και Πήγασος
9. Πρόγραμμα Ελληνικά +1
10. Πρόγραμμα Φιλοξενία: Δέκα Χρόνια PopPorn
11. Πρόγραμμα Συμπόσιο
12. Πρόγραμμα Προμηθέας
13. Ταινία Λήξης: VIVANTE

Τι είναι πορνό;

«Πορνογραφία είναι η αναπαράσταση σεξουαλικών πράξεων, με υπερβολικό τονισμό των γενετήσιων στοιχείων και με κύριο σκοπό την σεξουαλική διέγερση του ατόμου». Αλλά είναι όντως μόνο αυτό; Εμείς πιστεύουμε πως όχι. Το πορνό μπορεί να ενημερώσει, να διασκεδάσει και να εκπαιδεύσει. Μπορεί να διευρύνει θέματα όπως το φύλο, τη σεξουαλικότητα και την προσωπική ταυτότητα μας, μπορεί να ευαισθητοποιήσει, να είναι πολιτικό και φυσικά διασκεδαστικό! Και είναι αυτές οι ‘κάτι παραπάνω από απλό πορνό’ ταινίες που μας ενδιαφέρουν στο φεστιβάλ αυτό.

Ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεται το Φεστιβάλ;

Άτομα που έχουν βαρεθεί το εμπορικό πορνό και ψάχνουν για κάτι διαφορετικό. Άτομα που τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη σεξουαλικότητα και η πολιτική της. Άτομα που θέλουν να δουν κάτι παραπάνω από την ‘αντρική ματιά’. Άτομα που τους αρέσει το καλλιτεχνικό σινεμά. Άτομα που θέλουν να νιώσουν ότι το πορνό που βλέπουν τους αντιπροσωπεύει. Άτομα που έχουν δίψα για μάθηση.

Λίγα λόγια για την πρώτη έκδοση

Η πρώτη έκδοση του φεστιβάλ έγινε διαδικτυακά τον Νοέμβριο του 2020. Πάνω από 300 θεατές αγόρασαν το εισιτήριο για το φεστιβάλ που έδινε πρόσβαση σε όλες τις ταινίες στην πλατφόρμα. Αρχικά οι 93 ταινίες θα ήταν διαθέσιμες μόνο για 72 ώρες, αλλά μετά από απαίτηση του κοινού το φεστιβάλ πήρε παράταση σε συνολικά 10 ημέρες. Από τα έσοδα των εισιτηρίων μαζεύτηκαν 650€ για δικαστικά έξοδα της οικογένειας του Ζακ/Zackie Oh. Και πολλοί από τους καλλιτέχνες δώρισαν την αμοιβή τους μαζεύοντας ένα ποσό 500€ για το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Ταινία Έναρξης: Θηλυκή εκσπερμάτωση και άλλα μυστήρια του σύμπαντος της Τζούλια Οστερτάγκ.

Η συγγραφέας και σκηνοθέτις Julia Ostertag έκανε ένα διερευνητικό αυτοβιογραφικό ταξίδι στον εν μέρει ανεξερεύνητο ακόμα κόσμο της γυναικείας εκσπερμάτωσης. Στο δρόμο της συνάντησε έξι πρωταγωνίστριες από πέντε διαφορετικές χώρες που έχουν αφιερώσει τη δουλειά τους σε αυτό το θέμα – στον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, την περφορμανς, τον ακτιβισμό και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Πήρε μέρος σε πρακτικά και θεωρητικά εργαστήρια στη Ρώμη, το Βερολίνο και το Μεξικό, πήρε συνέντευξη από την Annie Sprinkle στο Skype και έμαθε για τον γυναικείο φαλλό.

Η ταινία προσφέρει νέες προοπτικές για τη γυναικεία σεξουαλικότητα και μια σεξ-θετική πολιτική ιστορία της γυναικείας απόλαυσης σε μια διαφοροποιημένη συλλογή αρχειακού υλικού, συνεντεύξεων και υλικού ντοκιμαντέρ.

Ταινία Λήξης: VIVANTE της Ανούσκα

To Vivante ξεχωρίζει από άλλες ταινίες πορνό αντιμετωπίζοντας θέματα σπάνια στον πορνογραφικό κινηματογράφο, την αναπηρία, τη σεξουαλική βοήθεια και την αυτοαποδοχή. Αγκυροβολημένη στην πραγματικότητα, η ταινία μας ταξιδεύει στη γέννηση μιας ιστορίας αγάπης, την οποία ένα δραματικό γεγονός θα συντρίψει, και στη δύσκολη ανανέωσή της. Μέσα από αυτή την ταινία, η σκηνοθέτης Anouhska θέλει να αναπνεύσει μια πνοή ελπίδας για όσους έχουν βιώσει οδυνηρά γεγονότα στη ζωή τους.

Φιλοξενούμενο Φεστιβάλ: 10 χρόνια PopPorn

Κάθε χρόνο θα φιλοξενούμε ένα φεστιβάλ του εξωτερικού. Φέτος για να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια PopPorn φιλοξενούμε 14 βραζιλιάνικες ταινίες από αυτή την δεκαετία του σεξι κεφιού και της χαράς με την επιμέλεια του Tino Monetti.

Βραβεία

Θα δοθούνε τρία βραβεία στην πρώτη έκδοση του φεστιβάλ που αποφασίζουν τριμελείς κριτικές επιτροπές για την κάθε κατηγορία. Μέλη της κριτικής επιτροπής: Μαρία Κατσικαδάκου, Γιώργος Τσιτιρίδης, Κατερίνα Πανοπούλου, Adam Baran, Ηλίας Αδάμ, Stiofan O’ Calliagh, Tino Monetti. Τα βραβεία έχει σχεδιάσει ο καλλιτέχνης Ζαχαρίας Πετράκης από το Zacharias.es

International Short Fiction 2021 (Μυθοπλασίας)
International Short Factual 2021 (Ντοκιμαντέρ)
Greek Short 2021 (Ελληνικές)

Πληροφορίες

Το πάσο του φεστιβάλ δίνει πρόσβαση σε όλες τις ταινίες για 10 μέρες από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 00:00 μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου. Το πάσο αγοράζεται από πλατφόρμα στις Η.Π.Α. και κοστίζει 18 δολάρια, που είναι περίπου 15€. Θα είναι διαθέσιμα για αγορά με τραπεζικές κάρτες ΜΟΝΟ μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου. Όσοι αγοράσουν το πάσο θα λάβουν τα ξημερώματα 10 Δεκεμβρίου ένα email με οδηγίες για να δημιουργήσουν προφίλ και να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα θέασης.
Γλωσσική πρoσβασιμότητα.

Το φεστιβάλ αυτοπροσδιορίζεται ως διεθνές φεστιβάλ με επίσημη γλώσσα τα αγγλικά και μετά τα ελληνικά. Οι ταινίες που έχουν διάλογο έχουν κατά κύρια βάση αγγλικούς υπότιτλους. Υπάρχουν κάποιες λίγες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους και είναι αναγραμμένες στο πρόγραμμα με gre subs.

Ιστοσελίδα: www.athenspff.com
Εισιτήρια: https://btt.boldtypetickets.com/events/117109576/satyrs-and-maenads-the-athens-porn-film-festival-2021
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/226872232877033/
Festival Trailer: https://vimeo.com/648212573
Twitter: https://twitter.com/AthensPFF
Instagram: https://www.instagram.com/athenspff/
Facebook: https://www.facebook.com/athenspff/
Διευθυντής Φεστιβάλ: Μενέλας Σιαφάκας
Email: [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!