Έντι Ρέντμεϊν: Η συμμετοχή μου στο «Το κορίτσι από τη Δανία» ήταν ένα λάθος

22/11/2021
από

O Έντι Ρέντμεϊν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παίζει ξανά έναν τρανς χαρακτήρα, ενώ χαρακτήρισε τον ρόλο του στο The Danish Girl ως ένα «λάθος».

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα, The Sunday Times, ο 39χρονος ηθοποιός εξήγησε πώς έχει μετανιώσει που έπαιξε τη Lili Elbe, μια τρανς γυναίκα, στην ταινία του 2015.

Η ερμηνεία του κέρδισε μια υποψηφιότητα για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στα Όσκαρ, αλλά προκάλεσε και την κριτική αρκετών ΛΟΑΤ+ ατόμων, υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος της Elbe έπρεπε να είχε δοθεί σε ένα τρανς άτομο.

Κοιτάζοντας πίσω, περίπου έξι χρόνια αργότερα, ο Ρέντμεϊντ αναγνωρίζει τη συμμετοχή του στην ταινία ως λανθασμένη.

«Όχι, δεν θα έκανα κάτι τέτοιο, σήμερα», είπε ο σταρ των Fantastic Beasts στην εφημερίδα. «Έκανα αυτή την ταινία με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά νομίζω ότι ήταν λάθος.

Οι μεγαλύτερες συζητήσεις γύρω από το casting γίνονται επειδή πολλοί άνθρωποι δεν έχουν μια θέση στο τραπέζι».

Στο παρελθόν ο Ρέντμεϊντ είχε υπερασπιστεί τον ρόλο του στο The Danish Girl, προτείνοντας ότι οι τρανς ή cis ηθοποιοί θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να υποδυθούν οποιονδήποτε χαρακτήρα, αρκεί να το κάνουν με «αίσθημα ακεραιότητας και ευθύνης».

Ωστόσο, όπως είπε η τρανς συγγραφέας Jen Richards στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Disclosure, οι cis άνδρες που παίζουν τρανς γυναίκες διαστρεβλώνουν αυτό που σημαίνει να είσαι τρανς.




Δες και αυτό!